Persberichten Eemland noord, 09.45 uur

Utrecht, 12-03-2008

Vreemde snuiter

BAARN- Op 5 en 8 maart probeerde een kledingverkoper op een listige wijze woningen binnen te komen. Op 5 maart kwam een man aan de deur van een woning aan de Crocusstraat. De man vertelde dat hij een modeshow had gehad en nog kleding overhad voor de verkoop. De man wilde hierna de woning in maar de bewoner vertrouwde het niet en liet de man niet binnen. Op zaterdag 8 maart kwam waarschijnlijk dezelfde meneer bij een woning aan de Koningsweg. De politie heeft het vermoeden dat de man met een smoes binnen wil om vervolgens een diefstal te (gaan) plegen. Signalement man: Blanke man van 45 jaar oud, nette kleding, zwart/grijs haar en slecht gebit. De politie adviseert de man niet binnen te laten en de politie te bellen via 112.

Geen bekeuring bij geslotenverklaring

SOEST- Op de Korte Melmweg weg op dinsdag van 17.30 uur tot 18.00 uur gecontroleerd op de geslotenverklaring. De bestuurders die werden gecontroleerd bleken allemaal bewoners dus maakten legaal gebruik van de weg.

Lastige man aangehouden

BAARN- Op dinsdagavond werd een man aangehouden voor dronkenschap en bedreiging. Omstreeks 18.50 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten zou worden in of bij een gelegenheid aan de Brink. Agenten gingen ter plaatse en zagen een aantal personen een 24-jarige man onder bedwang houden. De man was onder invloed en had een bezoeker van de gelegenheid bedreigd. De verdachte werd ingesloten voor verhoor.