Gemeente Hilversum

Ontwerp herziening wijk- en buurtindeling

12 maart 2008
De huidige indeling van de bebouwde kom van de gemeente Hilversum in wijken en buurten dateert uit 1955. Een groot deel van namen is verouderd en ook de grenzen zijn aan herziening toe. Sinds 1955 zijn grote delen van de gemeente van karakter veranderd door nieuwbouw, sloop, stadsvernieuwing en bijvoorbeeld het verdwijnen van industrieën uit de stadswijken.
In 2005 besloten burgemeester en wethouders enkele zeer verouderde namen van buurten te wijzigen:


* Plan Noord werd Noord.

* Staatsliedenkwartier is opgesplitst in Zeeheldenkwartier en Staatsliedenkwartier.

* Buurt Kernplan en Winkelcentrum zijn samengevoegd tot één buurt: Centrum.

Ook is toen besloten om de hele wijk- en buurtindeling en naamgeving ter herzien met als uitgangspunt de wijk- en buurtindeling zoals die bij Bureau Wijkzaken in gebruik is.

Een ambtelijke werkgroep heeft nu, in nauw overleg met deskundigen en belanghebbenden als regiopolitie, woningcorporaties en Versa welzijn, de oude indeling en naamgeving herzien en een ontwerp voor wijk- en buurtindeling met ontwerpnaamlijst aan het college voorgelegd. Het college heeft besloten inspraak te verlenen over dit ontwerp door ter inzage legging gedurende vier weken van 12 maart 2008 tot en met 9 april 2008.
De nota met het collegevoorstel, de kaart met de ontwerpindeling en de ontwerp-naamlijst van wijken en buurten kunnen gedownload worden via de links aan de rechterzijde van dit scherm. Er is ook een link naar de Raadhuis aan Huis van deze week waarin nog meer informatie over dit ontwerp.

De stukken liggen op werkdagen (8.30 uur tot 13.00 uur) en op donderdagavond (17.00 uur tot 19.30 uur) ter inzage bij de afdeling Publiekszaken van de Dienst Inwoners aan het Melkpad 26.

Inspraakreacties dienen schriftelijk te worden ingediend en te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum, postbus 9900, 1201 GM, Hilversum.