Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 12-03-2008

Valse parkeerkaarten

UTRECHT- Op dinsdag werden twee autobezitters betrapt met vervalste parkeerkaarten.

Omstreeks 12.30 uur werd een automobiliste aangehouden omdat zij een parkeerkaart had vervalst. Parkeercontroleur zagen de auto staan op de Catharijnesingel. Het kaartje wat achter de voorruit lag was vervalst. De 34-jarige eigenaresse uit Utrecht werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Omstreeks 14.30 uur was het weer raak en troffen parkeercontroleurs een auto op de Maliebaan aan met een vervalst parkeerkaartje. De eigenaar van de auto, een 45-jarige man uit Voorthuizen, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt voor vervalsing.

Gewapende man

UTRECHT De politie deed op dinsdag 11 maart een inval in een woning omdat daar een vermoedelijk gewapende man zou verblijven.

Rond 14.35 uur kreeg de politie de melding dat op de Maetsuykerstraat een man vanaf een balkon een pistool op een hond zou hebben gericht, die op straat door een vrouw werd uitgelaten.

Agenten gingen met spoed ter plaatse en vernamen dat niet alleen de vrouw met de hond was bedreigd, maar dat de verdachte eerder die middag ook het wapen al op een postbode had gericht.

De verdachte bevond zich nog op het balkon van de woning, maar weigerde voor de agenten de voordeur van zijn woning open te doen. Daarop werd er een inval in de woning gedaan en werd de verdachte, een Utrechtse man van ongeveer 40 jaar, aangehouden.

Bij een onderzoek in de woning werd het op een echt gelijkend wapen aangetroffen, dat een klappertjespistool bleek te zijn. Het wapen werd in beslag genomen. De vrouw, 49 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, deed aangifte van bedreiging. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten

Vernielers aangehouden

DE MEERN De politie heeft op 27 februari twee jongens aangehouden naar aanleiding van een reeks vernielingen op een bouwplaats in de Balije. Eerder werden vijf andere jongeren aangehouden (zie persbericht Utrecht stad op 03-02-2008). De twee hebben hun aandeel bekend.

De afgelopen maanden kwamen er diverse meldingen van vernielingen op bouwplaats Kloosterpark bij de politie binnen. Op vrijdag 1 februari meldden oplettende fietsers uit De Meern de politie dat er vijf jongens aan de Heldammersingel in De Meern ruiten aan het vernielen waren bij een nieuwbouwwoning.

De politie trof de vijf, die voldeden aan het opgeheven signalement, aan op de hoek van de Heldammersingel en de Claudiuslaan. De getuigen die gebeld hadden, kwamen even later ook daar en konden ter plaatse bevestigen dat het inderdaad om deze jongens ging. Het betroffen jongens van 14 tot 18 jaar, allen afkomstig uit De Meern.

De vijf werden aangehouden voor openlijke geweldpleging en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Zij kregen proces-verbaal. De ouders werden in kennis gesteld.

Na onderzoek kon de politie op 27 februari wederom twee verdachten (10 en 17 jaar uit De Meern) aanhouden. Zij worden verdacht van het ingooien van ruiten en andere vernielingen. In totaal werden er de afgelopen maanden zon 100 ruiten vernield. De twee bekenden hun aandeel in de reeks vernielingen. De 10-jarige verdachte is doorgestuurd naar Bureau Halt voor een Stop-reactie. Het dossier van de 17-jarige verdachte is opgestuurd naar justitie.

Aanhoudingen na mishandeling

VLEUTEN Op de Stationsstraat werden zondag 2 maart twee personen geslagen en geschopt door een groep jongens. De politie heeft vier verdachten aangehouden.

Agenten reden omstreeks 01.05 uur over de Hindersteinlaan toen ze door een jongen werden aangesproken. Hij vertelde dat zijn vriend ruzie had gehad met een aantal jongens en dat hierbij geslagen en geschopt was en dat hij daarna was gevlucht. De jongens zouden in vier autos achter zijn vriend aanrijden. Bij het huis van zijn vriend zagen agenten zon 25 personen voor het huis staan. Bij het zien van de agenten maakten ze zich uit de voeten.

De vriend verklaarde samen met zijn vriendin geslagen en geschopt te zijn door meerdere verdachten. Beiden verklaarden dat ze aan het stappen waren. Bij het weggaan kregen de personen, door onenigheid uit het verleden, ruzie met een groep van zon 25 personen, waarbij ze geslagen en geschopt werden, waarna ze waren gevlucht.

Op dinsdag 4 en woensdag 5 maart kon de politie na onderzoek vier verdachten uit De Meern aanhouden. Een 17-jarige en een 19-jarige verdachte meldden zich bij het politiebureau. De andere twee 19-jarige verdachten uit De Meern, zaten nog vast in verband met openlijke geweldpleging. Allen kregen proces-verbaal.

Teveel gedronken

UTRECHT- Een 29-jarige man uit Spanje is woensdagmorgen 5 maart aangehouden omdat hij met een slok teveel achter het stuur zat.

Omstreeks 05.00 uur zagen agenten de man rijden op de Maliesingel. Hij vertoonde verdacht rijgedrag en ze hielden hem staande om hem te laten blazen. Hij bleek teveel gedronken te hebben en hij werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 430 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verboden terrein

UTRECHT- Een 37-jarige man uit Utrecht is in de vroege morgen van 12 maart aangehouden omdat hij zich op verboden terrein bevond.

Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie een melding dat een beveiliger van een terrein met sloopwoningen aan Ondiep een man had aangehouden die over het hek was geklommen. De politie kwam ter plaatse en nam de man over. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Fietser aangereden door bus

UTRECHT- Een 22-jarige man uit Utrecht is in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 maart aangereden door een bus.

Omstreeks 00.20 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval. Volgens een getuige reed de fietser op de Voorstraat tegen de richting in. Toen hij een bus aan zag komen rijden, fietste hij het fietspad op, waarbij hij een scooter over het hoofd zag. De scooterbestuurder raakte de fietser, waardoor deze op de rijbaan terecht kwam. Vervolgens kwam de fietser tegen de bus aan. De fietser raakte gewond en is met mogelijk gekneusde ribben naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Twee opstandige mannen aangehouden

UTRECHT- Een 44-jarige man uit Rhenen en een 49-jarige man uit Huissen zijn dinsdagavond aangehouden omdat ze zich recalcitrant gedroegen.

Omstreeks 23.45 uur kregen agenten een melding van een lastige, dronken man in de stationshal. Toen de 44-jarige man uit Rhenen werd aangehouden ging zijn kameraad, de 49-jarige man uit Huissen, uit zijn dak en wilde niet weggaan. Ook hij had gedronken. Na meerdere malen gevorderd te hebben, hielden agenten ook deze man aan. De twee mannen konden met ieder twee bekeuringen naar huis.

Buschauffeur mishandeld

UTRECHT- Een 28-jarige man uit Veenendaal en een 38-jarige man uit Utrecht zijn op dinsdagmorgen 11 maart aangehouden na een vechtpartij in een bus.

Omstreeks 12.25 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling van een buschauffeur op het jaarbeursplein. Toen de politie ter plaatse kwam werden twee mannen door diverse omstanders onder controle gehouden. Het bleek dat ze een touringcar in wilden, maar dat hun bagage over het toegestane gewicht heen kwam. De buschauffeur meldde dat ze dus een bedrag moesten bijbetalen. Hier waren de twee het niet mee eens. De chauffeur weigerde de twee mannen vervolgens mee te nemen, waarop hij mishandeld werd. Hij liep letsel in het gezicht op en klaagde over pijn op diverse plekken van zijn bovenlichaam. De man werd naar het Oudenrijnziekenhuis gebracht. De politie heeft de twee verdachten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar zijn ze in verzekering gesteld.

Auto over de kop

UTRECHT- Een auto is dinsdagmiddag 11 maart over de kop geslagen op de Loevenhoutsedijk.

Een 19-jarige automobilist uit Utrecht reed met twee inzittenden over de Rode Brug, komende uit de richting van de Anton Geesinkstraat. Hij verloor de controle over het stuur en botste tegen de linker opstaande rand van de brug en ging over de kop. Vervolgens is het voertuig weer op zijn wielen terecht gekomen. De man bestuurder werd aangehouden voor roekeloos rijgedrag. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.