Gemeente Maasgouw


Sportgala Maasgouw groot succes

In een vol cultureel centrum "de Spil" in Maasbracht werden op zaterdagavond 1 maart jl. voor de eerste maal de sportmensen uit de gemeente Maasgouw gehuldigd.

Naast alle kampioenen was er aandacht voor het jong aankomend talent, de sportvrouw, de sportman en sportploeg van het jaar 2007. Bovendien werd de "Bijzondere Waarderingsprijs" uitgereikt aan een inwoner van de gemeente Maasgouw die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk maakt

De gala-avond werd om 20.00 uur gestart met een optreden van de Turnclub Linne, waarna de voorzitter van het "Comité Sportgala Maasgouw", dhr. Ton Brouns de officiële opening verzorgde. Presentatoren Antoinette van de Boel en Jan Mueters leidden vervolgens het publiek en de prijswinnaars door deze fantastische avond. Optredens van de Turnvereniging Linne en Jazz Dance Linne zorgden voor een goede mix tussen huldigingen en entertainment. Aan de kampioenen is de Sportprijs uitgereikt met bijbehorende oorkonde.
Prijswinnaars

In de categorie Jong Aankomend Talent was Jorrit Pex uit Maasbracht de winnaar.
Hij had de uitverkiezing te danken aan zijn inzet gedurende een aantal jaren in de kartsport en de daaruit voortvloeiende resultaten. Wereldkampioen in 2006 en 9 overwinningen in 2007 bij internationale wedstrijden. Natuurlijk werd ook de andere genomineerden Inge Janssen en Rens van Voorst, gefeliciteerd met hun prestaties in 2007.

Voor sportvrouw van het jaar waren er twee kandidaten Linda Creemers en Michelle Engelen. Helaas was Linda inverband met deelname aan het WK tafeltennis voor landenteams in China niet aanwezig. Haar vader Jan Creemers vertegenwoordigde haar op het podium. Sportvrouw 2007 werd Michelle Engelen, zij won goud bij het onderdeel badminton en zilver bij de 100 meter estafette tijdens de World Transplant Games in Thailand.
Voor Sportman van het jaar waren Erik Dumas, Roel Basten en Jorg Smeets genomineerd. Uiteindelijk was het lifesaver Erik Dumas die uitgeroepen werd tot Sportman 2007 van de gemeente Maasgouw. Na een
2-voudig wereldkampioenschap in 2006 is hij nu Nederlands kampioen Lifesaving Masters.

Heren 1 van Tennisvereniging Stevensweert, FC Maasgouw 1 en van Tafeltennisvereniging Westa, Heren 4 dongen naar de prijs van Sportploeg van het jaar. Door het kampioenschap in de 5e klasse D met promotie naar 4e klasse werd FC Maasgouw 1 sportploeg van het jaar 2007.

De gemeentelijke Sporttrofee.
Uit de prijswinnaars van de categorieën aankomend talent, sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar werd de winnaar van de Sporttrofee van de Gemeente Maasgouw gekozen. Deze hoogste waardering, een trofee waarin op kunstzinnige wijze de relatie tussen de gemeente Maasgouw en sport is uitgedrukt, werd toegekend aan Michelle Engelen. Burgemeester Frans Wilms reikt deze prijs aan de winnares uit. Bijzondere waarderingsprijs
Een speciaal moment tijdens de gala-avond was de uitreiking van de "Bijzondere Waarderingsprijs". Dit jaar werd Pierre Seegers in het zonnetje gezet voor zijn algehele verdiensten voor Voetbalvereniging Stevensweert, waar hij o.a. als bestuurslid en complexbeheerder een van de stuwende krachten is binnen deze vereniging. Galerij der Kampioenen

Omdat niet alleen de toppers aandacht verdienen besloot het "Comité Sportgala Maasgouw" tot het invoeren van een "Galerij der Kampioenen". Alle sporters, individueel of in teamverband, van recreatief- tot topsportniveau, van jong tot oud, die een kampioenschap konden vieren in 2007 ontvingen een herinneringsmedaille.

Het podium stond vol, aan ruim 150 sporters is een medaille uitgereikt.

Nieuwe editie
In hoeverre ook in 2009 over de sportieve resultaten in 2008 een Sportgala wordt georganiseerd is nog onbekend. Uiteraard is een en ander erg afhankelijk van de sportieve resultaten van onze inwoners. In ieder geval is deze eerste editie in Maasgouw mogelijk gemaakt door de praktische en financiële steun van de Gemeente Maasgouw. Alle sporters wensen wij ook in 2008 veel sportieve successen toe.
* Publiekscentrum

* Markt 36 Maasbracht

* Telefoon 0475 85 25 00