Politie Zuid-Holland-Zuid

12/03 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 12-03-2008

MISHANDELING: POLITIE ZOEKT GETUIGEN
SLIEDRECHT De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van een mishandeling op de Kerkbuurt op zaterdagavond 8 maart 2008. Een 16-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam, een 13-jarige en een 15-jarige jongen uit Sliedrecht hebben hiervan maandag 10 maart aangifte gedaan.
Het drietal liep met een groepje jongelui rond 20.45 uur over de Kerkbuurt. Zij passeerden ter hoogte van een winkel op nummer 59 een andere groep van ongeveer 15 jongeren. Een van hen gooide een bierflesje naar de passerende groep. De jongelui besloten door te lopen maar ze werden echter achtervolgd. De achtervolgers gooiden met bierblikjes en lokten een vechtpartij uit. Er ontstond een gevecht waarbij de 16-jarige jongen in zijn gezicht werd geslagen en een gekneusde neus opliep. De 13-jarige jongen werd tegen buik en benen geschopt. De 15-jarige jongen liep bij de mishandeling een gekneusde neus op en een afgebroken tand op. Ook werden de jongens met een mes bedreigd.
De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie? Neem dan contact op met de politie in Gorinchem op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

INBRAAK IN KAPPERSZAAK
GORINCHEM In een kapperszaak aan de Gildenweg is in de avond/nacht van maandag 10 maart op dinsdag 11 maart ingebroken. De dader(s) kwam binnen door een deur te forceren. Binnen werden diverse goederen gestolen waaronder haarverzorgingsmiddelen, cosmetica, wisselgeld uit de kassalade, de inhoud van de fooienpot, lingerie en een koffiezetapparaat. Door de eigenaresse is aangifte gedaan. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek. Indien iemand iets verdachts heeft gezien op de Gildenweg in de avond/nacht van maandag 10 maart op dinsdag 11 maart dan wordt deze persoon verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

INBRAAK IN HORECAZAAK
PAPENDRECHT In een horecazaak aan de Van Goghstraat is in de nacht van zondag 9 maart op maandag 10 maart ingebroken. Door een raampje te forceren, kwam men binnen waar vervolgens flink buit werd gemaakt. Twee gokkasten werden opengebroken en de inhoud weggenomen. Daarnaast werd een kluis geopend waar ook geld uit weggenomen werd en werden ook de centen uit de kassalade gestolen. Een poging om een sigarettenautomaat open te krijgen, mislukte. Door de eigenaar is aangifte gedaan. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

WRAK
HOOGBLOKLAND Politieagenten hebben het kentekenbewijs van een personenauto ingevorderd wegens ernstige gebreken. Dit gebeurde op woensdagochtend 12 maart 2008 omstreeks 02.00 uur. Agenten troffen op de parkeerplaats langs de Rijksweg A27 een 30-jarige man uit Antwerpen aan met een personenauto. Tijdens de controle bleek dat hij gesignaleerd stond om een vonnis aan hem te betekenen. De auto, die van een vriend is, bleek onverzekerd en de APK was sinds juli 2004 verlopen. Ook stond de bestuurdersstoel geheel los in de auto en waren de remmen niet in orde. De man wilde met de auto heen en weer naar Marokko. Na verhoor is de man zonder auto heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.