Gemeente Gilze en Rijen

Bouwrijp maken van Wonen aan de Warande begonnen
'Het belooft een mooie woonplek te worden'

Dicht tegen het recreatiegebied Water aan de Warande in Gilze begint het woningbouwproject Wonen aan de Warande nu vorm te krijgen. Vorige week is met het bouwrijp maken van het terrein begonnen. Er is plaats voor 46 woningen.

Wonen aan de WarandeWethouder Lau Lavooij ging vorige week ter plaatse een kijkje nemen. "Wonen aan de Warande belooft een mooie woonplek te worden", weet de wethouder. "We gaan het groen en het zicht op het water optimaal benutten. De buurt zal vanaf de eerste dag een volle groene uitstraling hebben. Aan de kant van het water hebben we gekozen voor een bijzonder woningtype. Vier terraswoningen die door het groen steken en daarmee het project een bijzonder aanzien geven. Vooral in de avonduren moet dat een bijzonder zicht geven."

Om dit alles mogelijk te maken is er in de afgelopen periode achter de schermen aardig wat werk verzet. Maar alle grond is nu aangekocht en de Provincie heeft de 'verklaring van geen bezwaar' afgegeven.

Wethouder Lau Lavooij ging vorige week ter plaatse een kijkje nemen (Fotodesign Peggy

Dat betekent dat de gemeente nu de bouwvergunningen mag gaan afgeven. 33 particulieren kunnen er een woning bouwen en een ontwikkelaar gaat er zeven bereikbare en negen betaalbare woningen bouwen en doorverkopen. Op de plaats waar nu de bergingsvijver nog ligt, komen zeven duurdere woningen. Hierover onderhandelt de gemeente nog met een ontwikkelaar. In de loop van 2008 brengen de ontwikkelaars de woningen op de markt. Nadere informatie hierover volgt nog.

Aannemer Heijmans BV is intussen begonnen met het rooien van bomen en zal daarna in ongeveer acht weken het grondwerk voor de bouwwegen uitvoeren en de riolering aanleggen. Dan kunnen de nutsbedrijven hun kabels en leidingen aanleggen. De verwachting is dat de daadwerkelijke bouw van woningen in mei kan beginnen. Voor enkele woningen, die direct aan de Warande komen, zal dat misschien al wat eerder zijn. De bouwwerkzaamheden zullen tot in 2009 duren. Wat dan nog rest is het woonrijp maken van het gebied met het aanleggen van de definitieve wegen, verlichting en groenvoorzieningen.