Gemeente Epe


Resultaten aanvraag Sportstimulering 2008


Dit jaar geeft de gemeente Epe in totaal ¤ 32.987,- aan verenigingen en instellingen voor activiteiten die sport stimuleren. De belangstelling om projecten aan te dragen is groot. Er werden voor 2008 zo'n 63 aanvragen ingediend, waarvan 36 aanvragen volgens de criteria geheel of gedeeltelijk gehonoreerd zijn. '

In vijf jaar heeft de gemeente Epe zo'n ¤ 200.000,- aan sportstimulering gegeven. Dit bedrag is verveelvoudigd door bijdragen van sponsoren en de organisaties zelf. Wethouder De Vries (o.a. sport) zegt hierover: 'als je alles bij elkaar optelt dat is er de afgelopen vijf jaar een groot bedrag geïnvesteerd in activiteiten om beweging en gezondheid te stimuleren. Ik vind daarom dat de sportstimulering van de gemeente Epe een groot succes is'.

Aanvragen voor sportstimulering komen van verschillende kanten bijvoorbeeld: sportverenigingen, fysiotherapiepraktijken en scholen. De subsidie is voor nieuwe ideeën zoals Thais boksen voor hangjongeren (Koppel), 'de beweegweek' voor ouderen en rolstoeldansen (Woonvorm Vijverhof). Ook zijn er weer subsidies gegeven voor bekendere activiteiten zoals schoolsporttoernooien, schooljudo en een looptraining.

De gemeente Epe geeft sinds 2004 subsidie in het kader van de sportstimulering, dit is een incidentele bijdrage. Reguliere activiteiten komen niet in aanmerking voor subsidie. Verenigingen en instellingen kunnen een aanvraag indienen die op een aantal criteria getoetst worden. De subsidie kan sinds 2006 ook gebruikt worden voor de aanschaf van een AED, daarom zijn ondertussen alle sportaccommodaties in de gemeente voorzien van zo'n defibrillator.

De gemeente gaat een sportnota opstellen en daarin worden de criteria van de sportstimulering geëvalueerd en er wordt gekeken wat het effect is geweest van deze subsidie.