Voetbalpolitie neemt heft in handen

12/03/2008 14:04

Voetbalpolitie

'Om door deze meiden gearresteerd te worden is een droom!', lacht PSV-supporter Bram Aben. Zojuist verzochten de dames van de Voetbalpolitie hem zijn blikje bier in de vuilnisbak te gooien en niet teveel lawaai te maken in de woonwijk rondom het stadion.

Het lijkt welhaast een ideale oplossing: 50 knappe meiden in uniform handhaven vandaag de openbare orde rondom de voetbalwedstrijd PSV -Tottenham Hotspur, zodat een eventuele politiestaking ditmaal geen roet in het eten gooit voor de vele Nederlandse voetbalsupporters. Een oplossing waar Minister Guusje ter Horst niet aan te pas hoefde te komen. Ontwikkeld in het Brabantse Deurne en dus niet in de Tweede Kamer.

De Voetbalpolitie is namelijk samengesteld door het promotiemarketingbureau Opvallers. 'Wij sympathiseren met de politie in hun looneisen en begrijpen de stakingen, maar vinden tegelijkertijd dat voetbalfans daar niet de dupe van zouden moeten worden', aldus directeur Martin Damen. 'Opvallers zet dagelijks overal de beste mensen in, dus leek dit ons een passende en sympathieke manier om bij te dragen aan een maatschappelijke oplossing!' Op de vraag of deze meiden wel opgewassen zijn tegen voetbalsupporters, reageert Damen met een glimlach: 'onze meiden staan hun mannetje in alle situaties!'

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.opvallers.nl