Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 4 maart 2008

Kapvergunning platanen

Het college van burgemeester en wethouders heeft een kapvergunning verleend voor het vellen van drie platanen ter hoogte van het appartementencomplex De Drie Leliën in de Schoonstraat in Heesch. Het college van burgemeester en wethouders geeft daarmee gehoor aan klachten van veel bewoners, die vooral last hebben van beperkte lichtinval. Dat weegt in dit geval zwaarder dan het belang van het dorpsgezicht. Ter plaatse wordt tot herplant overgegaan.

Cameratoezicht

Op 4 maart 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders de notitie `Cameratoezicht in Bernheze' vastgesteld. Cameratoezicht speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Cameratoezicht wordt over het algemeen als een doeltreffend middel beschouwd om toezicht te houden en eigendommen te beveiligen.

In de notitie wordt aandacht besteed aan de diverse vormen van cameratoezicht, de verschillende wettelijke regels die hierop van toepassing zijn en op welke wijze cameratoezicht in onze gemeente toegepast kan worden.

Welstandszorg Noord-Brabant

Het college van burgemeester en wethouders stemt in met de begrotingsuitgangspunten 2009 van de Welstandszorg Noord-Brabant en legt deze stukken ter opiniërende bespreking voor aan de gecombineerde Raadscommissievergadering van 26 maart 2008.

Concept-kadernota Brabants Historisch Informatie Centrum

Het college van burgemeester en wethouders vraagt de Raadscommissie Maatschappelijke Zaken de concept-kadernota 2009 van het Brabants Historisch Informatie Centrum opiniërend te bespreken in de gecombineerde Raadscommissievergadering van 26 maart 2008.

Kadernota Veiligheidsregio Brabant-Noord

Het college van burgemeester en wethouders stuurt de kadernota van de Veiligheidsregio Brabant-Noord aan de gecombineerde Raadscommissie om hierover op 26 maart van gedachten te wisselen. In deze nota worden het beleid, de financiën en de producten voor het jaar 2009 beschreven, maar ook de te verwachten kosten voor de jaren 2009-2012 worden in beeld gebracht.

Advies Commissie Bezwaarschriften

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de raad voor te stellen om de bezwaarschriften tegen het voorbereidingsbesluit ten behoeve van de herontwikkeling van verzorgingshuis De Stekkerhoek in Nistelrode ongegrond te verklaren.

Operationele programma's 2008

Ten behoeve van de gemeentelijke rioleringszorg en het gemeentelijke waterbeleid heeft het college van burgemeester en wethouders voor het jaar 2008 een viertal operationele programma's vastgesteld. Deze operationele programma's zijn gebaseerd op het gemeentelijke rioleringsplan en het integraal waterplan.

Innovatief groenbeheer

In Meurs en Maas in Heesch wordt een pilot gestart met het IBN waarbij het openbaar groen wordt opgeknapt en langdurig bij het IBN in beheer wordt gegeven. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de kwaliteit van de beplanting en de inrichting omhoog gaat tegen zeer lage kosten. Binnenkort wordt de buurt geïnformeerd over de voorgenomen werkzaamheden.

Biomassa energiecentrale

De gemeenten Bernheze, Oss, Sint-Oedenrode, Uden en Veghel hebben een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden voor een regionale biomassa energiecentrale. Deze centrale zorgt voor duurzame energie door verbranding van hout en groenafval. Het onderzoek toont goede mogelijkheden voor realisatie.