Ingezonden persbericht


Vanco levert als eerste managed serviceprovider WiMAX-toegang tot een corporate WAN

Schiphol-Rijk, 12 maart 2008 - Virtual Network Operator (VNO) Vanco biedt WiMAX-toegang aan als onderdeel van zijn op verschillende technologieën gebaseerde Wide Area Network-oplossingen (WAN). Hiermee is Vanco de eerste managed serviceprovider die in Groot-Brittannië een WAN-bedrijfsnetwerk met WiMAX levert aan zijn wereldwijde klanten. Op deze manier biedt Vanco zijn klanten een uitzonderlijke flexibiliteit voor wat betreft technologie en breed dienstenaanbod. Deze flexibiliteit vloeit direct voort uit de VNO-aanpak die Vanco twintig jaar geleden introduceerde en waarbij weinig bedrijfsmiddelen nodig zijn.

Vanco gebruikt Vialtus Solutions (voorheen Pipex Business) voor zijn WiMAX-diensten. Deze keuze heeft de VNO volledig onafhankelijk gemaakt. Het bedrijf FREEDOM4 faciliteert de nieuwe diensten. Inmiddels zet Vanco de nieuwe dienstverlening in bij zijn klant Somerfield in Manchester.

Dankzij het VNO-model profiteren Vanco-klanten van een uitgebreid aanbod van oplossingen en technologieën, ongeacht de leverancier. Vanco richt zich namelijk op de klantbehoefte in plaats van op de productmogelijkheden. Dit in tegenstelling tot traditionele Asset-Based Carriers (ABC's). Vanco ontwikkelt oplossingen op maat voor multinationals. Dit doet de VNO door innovatieve ontwikkelingen van andere partijen onafhankelijk te selecteren en te integreren in oplossingen die volledig voldoen aan de continu veranderende klantwensen. Zo kan Vanco diensten van andere bedrijven snel en exact, zoals klanten dat willen, op de markt brengen.

"Vanco is het enige bedrijf dat zich volledig focust op de netwerkeisen van bedrijven. Daardoor zijn we uiterst snel en bedreven in het integreren van nieuwe diensten en technologieën in wereldwijde bedrijfsnetwerken", zegt Andy Sumner, Managing Director van Vanco. "We hoeven namelijk niet de beste opties voor onze enterprise-netwerkklanten af te wegen tegen de behoefte van mkb'ers. Concurrerende Asset-Based Carriers dienen hier wel rekening mee te houden."

Sumner: "Vanco is als VNO in staat daadwerkelijk de best mogelijke diensten te leveren. Vergeleken bij Vanco, zijn Asset-Based Carriers star en langzaam bij het leveren van nieuwe diensten. Dit komt omdat zij een reeks ingewikkelde procedures moeten doorlopen voordat ze zelfs maar kunnen overwegen om te investeren in nieuwe diensten. Daarbij kunnen ze klanten slechts een gering serviceportfolio aanbieden, omdat Asset-Based Carriers zelf beperkt zijn in hun mogelijkheden. Daarentegen profiteren Vanco-klanten van elke dienst op de markt."

Graham Currier, Business Development Director van FREEDOM4: "2008 wordt volgens Britse experts het jaar van WiMAX. En nu al zet Vanco een nieuwe stap in het ontwikkelen van krachtige breedbandnetwerken voor grote bedrijven. WiMAX heeft alle voordelen in zich van een persoonlijke, draadloze dienst. Dit maakt deze technologie bij uitstek geschikt voor mobiele medewerkers, tijdelijke installaties en personen die grote bestanden willen ontvangen en verzenden."

# # #

Over Vanco
Vanco plc (FTSE: VAN) is de enige wereldwijde Virtual Network Operator (VNO). Het door Vanco bedachte VNO-model is een eenvoudig inzetbare en flexibele sourcing-aanpak. Het bedrijf bezit zelf geen netwerkinfrastructuur, maar heeft op basis van 550 contracten met internationale en lokale carriers de beschikking over wereldwijde netwerkinfrastructuren. Vanco biedt zakelijke klanten (direct of via partners) kosteneffectieve, geoptimaliseerde en volledig beheerde netwerkoplossingen. In 230 verschillende landen maken de grootste internationale ondernemingen gebruik van deze strategische netwerkoplossingen. Klanten zijn bijvoorbeeld Accor Hotels, Avis Europe, British Airways, Ford Motor Company, IBM, Lloyds, Nutreco, TSB, Siemens en SigmaKalon. Deze bedrijven beschikken over de grootste geografische dekking via één leverancier.

Ingezonden persbericht