Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Metaaltechniek (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 12 maart 2008

------

CNV Metaaltechniek:

48 uursstakingen voor kwaliteit in kleinmetaal-cao

"De 24 uursstakingen in de kleinmetaal gaan voortvarend. Zo wordt er morgen bij acht bedrijven gestaakt, waaronder bij Corus Service Centre Maastricht. Na de paasdagen schakelt CNV Metaaltechniek - na één maand staken - over op 48 uursstakingen", zegt Peter de Jong, Landelijk actieleider van CNV Metaaltechniek.

Morgen staken werknemers van het Corus Service Centre in Maastricht. Vanaf 06.00 uur wordt een vol etmaal niet gewerkt. De stakers gaan vervolgens, na het verzamelen bij de bedrijfspoort, richting het actiecentrum. Dat is ingericht in het Gemeenschapshuis Amyerhoof Amby aan het Sevenerplein 7 in Maastricht. Landelijk onderhandelaar Marco Hietkamp zal de stakers daar vanaf 8.00 uur 's morgens een hart onder de riem steken.

In het Zuiden van het land wordt ook actiegevoerd bij de autoboulevard in Heerlen en bij Bosch Tevopharm in Schiedam (actiecentrum in Novotel, Hargalaan 2).

In het Noorden van het land wordt er gestaakt in Groningen, bij de bedrijven Amo en Unica. Stakers verzamelen zich vanaf 7.00 uur aan de poort van de bedrijven.

Verder is er een staking bij Visser & Smit-Hanab in Heemskerk (West Nederland), ook daar verzamelen de stakers zich vanaf 7.00 uur aan de poort.

Vandaag deden honderden werknemers mee aan de stakingen, die succesvol verliepen. Er is vandaag bij zes bedrijven in Leeuwarden gestaakt. In Oost Nederland wordt gestaakt bij de bedrijven: Wolter en Dros, H.J. te Winkel, Alferink en Cosmo Hengelo/Oldenzaal. In het Westen van het land is gestaakt bij de bedrijven Koldijk in Almere en Harsveld in Velsen-Noord. In Zuid Nederland wordt gestaakt bij vijf bedrijven in Dordrecht.