Gemeente Bussum

t Mouwtje op de schop

Begin deze maand is gestart met werkzaamheden bij t Mouwtje. Er wordt een grote ondergrondse waterbak, een bergbezinkvoorziening, aan de Huizerweg en een extra watergang aan de dr. Frederik van Eedenweg aangelegd.

Bergbezinkvoorziening

De bergbezinkvoorziening is 63 meter lang, 8,5 meter breed en 3,6 meter hoog en er past minimaal 1000 kuub water in. De bak zorgt ervoor dat bij zware regenval het riool niet overstroomt en het oppervlaktewater vervuild raakt. Van deze grote waterbak is straks weinig te zien: er wordt voor gezorgd dat het goed wordt ingepast in het bestaande landschap. Het bassin krijgt een onopvallende strakke vorm met lichte hellingen aan drie kanten en begroeid met gras.

Waterkwaliteit

Om ook de kwaliteit van het oppervlaktewater te verbeteren, wordt parallel aan het huidige water langs de dr. Frederik van Eedenweg een nieuwe watergang gegraven. De doorstroming wordt zo verbeterd, waardoor eventuele vervuiling beter gezuiverd kan worden. Er ontstaat er een langgerekt eiland met natuurvriendelijke oevers, waarbij de bestaande wilgen gespaard worden.

De werkzaamheden zullen naar verwachting nog tot de zomervakantie duren. Door de werkzaamheden zal in april of mei de Huizerweg een week lang worden afgesloten. Het hoofdriool, dat onder de Huizerweg ligt, moet worden aangesloten op de bergbezinkvoorziening. Op de Gemeentepagina en de website houden we u hiervan op de hoogte.