Gemeente Deventer

Overijssel

Samenwerkingsovereenkomst met Vrouwenopvang Overijssel

De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Vrouwenopvang Overijssel ondertekenen vandaag een samenwerkingsovereenkomst Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG). Met deze ondertekening gaan de advies- en steunpunten in de drie gemeenten op in het ASHG van Vrouwenopvang Overijssel.

Het aansluiten van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte bij Vrouwenopvang Overijssel biedt zeer veel mogelijkheden en voordelen. De medewerkers van Vrouwenopvang Overijssel zijn zeer goed opgeleid en, gelet op de grootte van het frontofficeteam, is de continuïteit gewaarborgd en is het ASHG 24 uur per dag bereikbaar.

Deventer

Uitbreiding van het ASHG in Deventer is niet haalbaar: de schaal waarop gebruikgemaakt wordt van het ASHG en de daarvoor benodigde capaciteit bieden, gelet op de beschikbare middelen, geen soelaas. Om de meeste gewenste vorm, de 24-uurs bereikbaarheid, toch mogelijk te maken en gezien de kwalitatief hoogstaande frontoffice van Vrouwenopvang Overijssel, gaat het ASHG Deventer op in het ASHG in Zwolle.

Steunpunt

Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld is een telefonisch en e-mail loket waar iedereen met vragen rond huiselijk geweld terechtkan. Het ASHG kent een brede doelgroep: slachtoffers, plegers, betrokken kinderen, omstanders en professionals. Vrouwenopvang Overijssel verzorgt ook de frontoffice van de ASHG voor de regio Zwolle, Noordwest Veluwe en Twente.

Meer informatie is beschikbaar op de website
www.adviesbijhuiselijkgeweld.nl.

Publicatiedatum: 12-3-2008
afbeelding van het Deventer gemeentewapen

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 12 maart 2008