Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


12 mrt 2008

Publicatie 'Aanpak hangjongeren in gemeenten'

Veel gemeenten en hun veiligheidspartners worden geconfronteerd met overlast door hangjongeren. Het CCV heeft daarom de publicatie 'Aanpak hangjongeren in gemeenten' ontwikkeld.

Overlast van jongeren is een `hot item': veel gemeenten en hun veiligheidspartners worden ermee geconfronteerd. De oplossingen voor deze vorm van overlast zijn vaak niet eenvoudig en eerder complex. Ze moeten immers passen binnen het beleid, aansluiten op de praktijk en de tegenstrijdige belangen van jongeren en omwonenden samenbrengen.

Ondersteuning

De bestrijding van hangjongeren hoort thuis in het lokale veiligheidsbeleid van de gemeente. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid ondersteunt gemeenten en hun veiligheidspartners graag bij hun aanpak. Daarom is de kennis die in het land is opgedaan, in deze uitgave gebundeld.

Hierin zijn maatregelen en instrumenten opgenomen die in de praktijk hun waarde hebben bewezen. Ze zijn eenvoudig door zowel grote als kleine gemeenten te kopiëren. Dus, waarom zelf het wiel uitvinden, als een collega-gemeente al ervaring heeft opgedaan met een adequate oplossing?

Bestand

pdf Aanpak hangjongeren in gemeenten (PDF Document, 1288 kB)