Gemeente Waterland


De gemeente Waterland heeft in samenwerking met Landschap Noord-Holland de begraafplaats Kloosterstraat in Monnickendam, gelegen naast de Grote Kerk, opgeknapt. Deze opknapbeurt kwam voort uit het project Geloven in het groen. In september 2007 is het project gestart met de restauratie van het baarhuisje. Het houtwerk is hersteld, nieuwe dakbedekking is aangebracht en het huisje is volledig geschilderd. Ook het hekje van de entree is hersteld; de palen en kettingen zijn rechtgezet en geschilderd.

Eind februari is het groen op de begraafplaats opgeknapt. Globaal zijn de volgende werkzaamheden verricht: aanplant van lage rododendrons bij de entree, snoei en herstel van de hagen, verwijdering opslag uit groensingels, onder andere vlier en braam), verwijdering van dood hout uit de bomen en de aanplant van struiken zoals gelderse roos, hazelaar, hulst en stinsenplanten (bloeiende onderbegroeiing). Er zijn twee ceders bij de entree verwijderd waardoor de entree symmetrie heeft verkregen. Verder is de esdoorn nabij het baarhuisje verwijderd en de dode beuk aan de kant van de Grote Kerk.

Het project is gefinancierd door de provincie Noord-Holland, Laag Holland, Nationale Postcode Loterij en Cultureel erfgoed Noord-Holland. Voor meer informatie kunt u kijken op www.landschapnoordholland.nl