Gemeente Alkmaar


Persberichten top

Presentatie van nieuwe hoogwerker Brandweer Alkmaar op het Waagplein

Alkmaar, 5 maart 2008

Op donderdag 6 maart neemt de brandweer van Alkmaar een nieuwe hoogwerker in gebruik. De officiële ingebruikname vindt plaats in het bijzijn van leden van de gemeenteraad van 19:00 tot 19:45 uur op het Waagplein bij het Waaggebouw.

Rode lijn

De Alkmaarse brandweer presenteert het nieuwe stuk "gereedschap" aan de leden van de gemeenteraad, omdat zij de aanschaf (financieel) mogelijk hebben gemaakt. Met de nieuwe hoogwerker kan ook in de komende jaren adequaat hulp worden verleend aan de Alkmaarse bevolking. De raadsleden wordt tijdens de presentatie getoond welke investering is gedaan en wat de gebruiksmogelijkheden zijn van de hoogwerker, die twee oude laddervoertuigen vervangt.

Door te participeren in een landelijke aanbesteding van meerdere hoogwerkers is bij de aanschaf een scherpe prijs bedongen. Ook heeft de aanbesteding een uitstekende kwaliteit opgeleverd. De hoogwerker van het merk Metz is opgebouwd op het chassis van een Mercedes vrachtwagen. Het voertuig kan een hoogte bereiken van 32 meter (maximaal uitgeschoven) of een hoogte van 23 meter met een afstand van 12 meter van het voertuig. In de "korf" kunnen vier personen gelijktijdig van grote hoogte worden gered. Op de korf kan een brancarddrager worden bevestigd om bedlegerige patiënten vanaf hoogte naar beneden te brengen, dit ter ondersteuning van de ambulancedienst bij het verticale vervoer van patiënten, die tijdens dat vervoer horizontaal moeten blijven. De korf is uitgerust met een waterkanon met een capaciteit van ca. 3200 l/min.

Naast de raadsleden worden ook vertegenwoordigers van de pers uitgenodigd voor de presentatie. Gastheer is de heer Henny Foederer, de commandant van Brandweer Alkmaar. Ook burgemeester Bruinooge zal bij de presentatie aanwezig zijn.

12 maart 2008