Politie Brabant-Noord

Politie controleert in de wijk

's-Hertogenbosch, 12-03-2008

Politie controleert in wijk Maaspoort

s-Hertogenbosch/Heusden De politie heeftdinsdag 11 maarteen controle gehouden in de wijkMaaspoort.Deze controle maakt onderdeel uit van het najaarsoffensief woninginbraken.

Op deHofstedenlaan, Burchtenlaan en Vleringenwerden in totaal359voertuigen gecontroleerd. Er werden geen bijzonderheden geconstateerd. Buurtbewoners kwamen nog wel met enkele kentekens van verdachte voertuigen. Een 46-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden omdat hij nog een boete van ruim 243,00 open had staan.

De controle vond plaats tussen 18.30 en 21.30 uur.

Waarom deze wijk

In de wijkMaaspoortis de afgelopen maand17maal ingebroken. In 2007 is 120 maalingebroken.

Offensief

Deze controle is gehouden in het kader van een speciaal offensief tegen woninginbraken. Inbrekers blijken vooral in de donkere maanden, als de avonden vroeg vallen toe te slaan. De politie is de komende maanden dan ook extra alert op woninginbrekers. Van het extra in de gaten houden van de bij de politie bekende inbrekers tot extra surveillance in wijken waar veel wordt ingebroken.

Oproep aan inwoners

De politie doet ook een oproep naar alle inwoners om te helpen bij het voorkomen van woninginbraken. Bewoners worden opgeroepen verdachte personen, vreemde autos of situaties die zij niet vertrouwen direct te melden bij de politie via 0900-8844. Daarnaast kunnen burgers preventieve maatregelen nemen zoals het zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en de woning goed afgesloten achterlaten als zij weggaan.

Bij de controle in de Maaspoort werden12politieagenten ingezet. De politie van s-Hertogenbosch werd in de actie gesteund door aspiranten van het COPS-project van het KLPD. De komende maanden houdt de politie meer van dergelijke controles in de regio Brabant-Noord.