Politie Flevoland

Vrouw (84) overleden na aanrijding met recherchevoertuig

Zeewolde, 12-03-2008 o Woensdagochtend vond er op de Vogelweg een aanrijding plaats tussen een onherkenbare auto van de recherche Flevoland en een personenauto met een ouder paar uit Harderwijk. Een 84-jarige passagiere uit Harderwijk overleed op weg naar het ziekenhuis. De 86-jarige bestuurder bleef ongedeerd evenals de twee rechercheurs. De oudere man is ter controle overgebracht naar een ziekenhuis. De dienst Verkeersongevallen Analyse heeft de aanrijding in onderzoek. In verband met de objectiviteit van het onderzoek is conform de daarvoor geldende regels de rijksrecherche in kennisgesteld.

Rond halftien rukten ambulance en politie uit nadat een aanrijding met letsel was gemeld op de Vogelweg ter hoogte van de kruising met de afrit van de A-27. Beide voertuigen raakten daarbij zwaar beschadigd. Bij het arriveren van de ambulance raakte de oude dame onwel waarna ambulancepersoneel direct begon met levensreddende handelingen. Ondanks de inspanningen van de ambulancebroeders overleed de vrouw op weg naar het ziekenhuis.
De kruising Vogelweg/afrit A-27 is enkele uren afgesloten voor het verkeer.

NOOT AAN DE REDACTIES:

Bij de aanrijding is een onherkenbaar politievoertuig betrokken van de recherche Politie Flevoland. U wordt dringend verzocht, in het belang van lopende onderzoeken en de veiligheid van het politiepersoneel, om betrokken voertuig of eventuele gefilmde of gefotografeerde politiemensen in burger onherkenbaar in beeld te brengen!