Politie Brabant-Noord

Veel hennep aangetroffen bij "Groene" dag

's-Hertogenbosch, 12-03-2008

In de strijd tegen gevaarlijke en illegale hennepkwekerijen heeft de politie Brabant-Noord samen met enkele partners woensdag in 's-Hertogenbosch een groene dag georganiseerd. De partners betreffen de elektriciteitsleverancier, een ruimbedrijf en de woningbouwstichting. Naar aanleiding van binnengekomen informatie via tips of via onderzoek werd besloten om in acht woningen een onderzoek in te stellen.

In een woning aan de Helmondstraat bleek een hennepdrogerij te zitten waar ongeveer twintig kilo henneptoppen in een sporttas werd aangetroffen. Er was niemand thuis. De woningbouwstichting start een procedure om de bewoners uit te zetten.

In een woning op de Lokeren troffen de agenten op zolder een kwekerij van ongeveer vierhonderd planten aan. De bewoners, een 49-jarige vrouw en een 51-jarige man, kwamen even later thuis en zijn direct aangehouden. Men had illegaal elektriciteit afgetapt. Alle attributen die bij de kwekerij gebruikt werden zijn inbeslaggenomen en door het ruimbedrijf afgevoerd. Het elektriciteitsbedrijf heeft de illegale stroomaftap onklaar gemaakt en tegen betaling van een voorschot de meter weer correct aangesloten.

In een woning aan de Polsbroek werd een kwekerij van bijna vijfhonderd planten aangetroffen. Hierbij is een 30-jarige man uit Nieuw-Buinen aangehouden die niet de bewoner was. In de woning zaten ook nog een vrouw en twee kinderen uit Nieuw-Buinen. Die zijn door familie opgehaald. De woningbouwstichting heeft de sloten van de woning vervangen. Ook hier zijn alle attributen inbeslaggenomen en vervoerd door het ruimbedrijf. Het elektriciteitsbedrijf heeft de meter verwijderd. De woningbouwstichting gaat ook hier de bewoner uit de woning zetten.

In de overige vijf woningen is niets aangetroffen.