Managementboek van het Jaar 2008

12/03/2008 17:41

MainPress

'Leidinggeven aan professionals? Niet doen!' gekozen als Managementboek van het Jaar

Jury: "We kunnen niet om dit boek heen!"

AMSTERDAM - Tot Managementboek van het Jaar is verkozen Mathieu Weggemans boek 'Leidinggeven aan professionals? Niet doen!'. De jury maakte dit bekend tijdens het drukbezochte Managementboekengala op 11 maart 2008. Mathieu Weggeman is Hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatiemanagement. Zijn boek is uitgegeven door Scriptum Management in Schiedam

Het Managementboekengala werd voor de vijfde keer georganiseerd, opnieuw in de Rode Hoed in Amsterdam. De presentatie van de avond was in handen van Jeroen Smit, die in 2005 met zijn boek 'Het drama Ahold' de prijs al eens won.

Voor elk genomineerd boek waren 6 ruimtes ingericht, geïnspireerd op de inhoud van elk afzonderlijk boek. De boeken werden één voor één aan het publiek ingeleid door vermakelijke sketches van theatertrainers Troje. Vervolgens werden de auteurs geïnterviewd door Jeroen Smit. Via cameraregistratie was alles te volgen op een groot scherm. Het snelle tempo van het afwisselende programma werd door het publiek zeer gewaardeerd. Om 21.30 begon het feestelijke netwerken.

Juryrapport
Juryvoorzitter Jaap-Jan Brouwer las het juryrapport voor en maaktde winnaar bekend met de volgende woorden: "Leidinggeven aan professionals? Niet doen! is een opmerkelijk actueel boek en direct toepasbaar in de praktijk. Mathieu Weggeman weet een heldere verhaallijn neer te zetten en illustreert een en ander met overtuigende ervaringen uit zijn eigen praktijk." Weggeman was zeer verrast met de prijs en was ook blij voor alle professionals.

Genomineerden
Naast 'Leidinggeven aan professionals? Niet doen!' waren de volgende boeken genomineerd voor het Managementboek van het Jaar:

De nieuwe multinationals (Antoine van Agtmael)
Stratego voor vrouwen (Monic Buhrs en Elisa de Groot)
De groeimotor (Roland en Rogier van Kralingen)
Kus de visie wakker (Hans van der Loo, Jeroen Geelhoed en Salem Samhoud) Rembrandt INC. (Koos de Wilt)

Het Managementboekengala en de prijs voor het Managementboek van het Jaar zijn initiatieven van Managementboek.nl.

Kijk voor meer informatie op www.managementboekvanhetjaar.nl.