Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (12-03)

OOSTERHOUT NB, 12 maart 2008

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

RAAMSDONKSVEER: Personeel van een winkel in de Hoofdstraat deed op dinsdagmiddag 11 maart aangifte van een winkeldiefstal. De diefstal had enkele weken geleden plaatsgevonden. Een personeelslid van de winkel had de dievegge echter herkend. De politie hield dezelfde middag (11 maart ) een 52-jarige vrouw uit Raamsdonksveer aan voor winkeldiefstal. Bij het verhoor bekende de vrouw het misdrijf. Na verhoor kreeg ze een dagvaarding uitgereikt voor de terechtzitting. Daarna is de vrouw weer in vrijheid gesteld.

Automobilist raakt gewond bij eenzijdig ongeval

ANDEL: De politie behandelde woensdagmorgen 12 maart een verkeersongeval op de Provincialeweg-Oost. Het ging om een eenzijdig ongeval, waarbij een 24-jarige man uit Wijk en Aalburg gewond raakte. Het slachtoffer reed rond 05.10 uur vanuit Veen in de richting van Andel. Op een gegeven moment raakte hij door nog onbekende oorzaak aan de rechterzijde van de weg en belandde met zijn wielen in de berm. Bij de stuurcorrectie kwam hij terug op de weg en verloor de macht over het stuur. De auto geraakte in een slip en botste aan de linkerzijde van de weg tegen een boom. De bestuurder zat bekneld in het wrak maar was wel goed aanspreekbaar.

Hij is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het precieze letsel van het slachtoffer is onbekend.

Politie waarschuwt voor oplichting via Internet

SPRANG-CAPELLE: Een 21-jarige man uit Sprang-Capelle deed bij de politie aangifte van oplichting. Via een populaire veilingsite op Internet bestelde hij een mobiele telefoon. De gsm moest 300,- opbrengen en tevoren worden afgerekend. Hij betaalde op 25 februari het bedrag aan de verkopende partij maar heeft de mobiele telefoon tot op heden nog niet gezien. Naspeuringen naar de verkopende partij leverde andere benadeelden op De gedupeerde deed woensdag 12 maart 2008 aangifte van oplichting.

In principe is een koop-verkoop-situatie een civiele aangelegenheid en zal de koper zélf actie moeten ondernemen als zaken niet in orde zijn. Dat geldt in een winkel evenzo. Pas wanneer er duidelijk sprake is van meerdere transacties die niet goed verlopen, kan er mogelijk sprake zijn van een strafbaar feit (bijv. oplichting). Afhankelijk van de situatie stelt de politie dan een onderzoek in.

Tips om zaken doen via Internet zo veilig mogelijk te laten verlopen, zijn:


- Weet met wie u zaken doet. Zoek naar informatie over de verkoper vóórdat u een transactie sluit. Zoek bijvoorbeeld uit of het bedrijf ook een bezoekadres heeft en of het staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.


- Kwaadwillenden bieden vaak dure producten aan voor een veel te lage prijs. Gebruik uw gezonde verstand, als de prijs te mooi is om waar te zijn.


- Gelijk oversteken is natuurlijk de eerlijkste manier van zaken doen. Maak daarom afspraken over de persoonlijke overdracht van te leveren goederen en de betaling.


- Maak nooit zomaar grote bedragen over naar een bankrekeningnummer.


- Ook verzendingen Onder Rembours geven u geen garanties. U mag het pakje namelijk pas openmaken als er bij de postbode is afgerekend en dan is het maar afwachten wat er in het pakje zit. En de postbode of koerier is slechts een tussenpersoon, die niets te maken heeft met de inhoud van uw bestelling.

Auteur: Jeroen Steenmeijer