Ingezonden persbericht


Wie wordt Voorleeskampioen 2008 van Utrecht
03-03-08

Bibliotheek Utrecht organiseert ook dit jaar de Utrechtse ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Tijdens één grote finale op woensdagmiddag 12 maart aanstaande treden de voorleeskampioenen van 12 Utrechtse basisscholen voor het voetlicht. Deze kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool lezen een fragment voor uit een zelfgekozen kinderboek. De jury bestaat uit de schrijvers Anna Wolz en Rien Broere en bibliothecaris Petra van der Steen.

De winnaar van de Utrechtse ronde van de Voorleeswedstrijd gaat, als Voorleeskampioen van Utrecht, door naar de volgende ronde. Als alles goed blijft gaan wordt hij/zij zelfs Voorleeskampioen van de Provincie Utrecht. De Voorleeskampioenen van alle Provincies treffen elkaar tenslotte op 21 mei aanstaande in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam voor de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd. Met een deelnemerstotaal van 84.370 kinderen telt ook dit jubileumjaar een record aantal deelnemers. Vergeleken met vorig jaar betekent dat een groei van ruim 4000 kinderen. 3.144 deelnemers mogen zich al schoolkampioen noemen. De meest voorgelezen schrijvers zijn wederom Jacques Vriens, Francine Oomen en Carry Slee. Het doel van de wedstrijd is een breed publiek te laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.

De Nationale voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken.
---