Ingezonden persbericht


SPAMfighter Exchange Module geschikt voor Windows Server 2008

Amsterdam, 12 maart 2008 - SPAMfighter heeft een nieuwe versie uitgebracht van de SPAMfighter Exchange Module (SEM). Dit nieuwe antispam- en antiphishingprogramma is geüpdatet om Windows Server 2008 te ondersteunen.

SEM omvat de unieke Outlook Web Access toolbar. Deze toolbar geeft gebruikers een middel om spammail te markeren en deze te filteren. Dit kan zelfs als de mail buiten Outlook om, via Outlook Web Access, wordt gecheckt.

"Als Microsoft Gold Certified Partner hebben wij toegang tot de betaversie van Windows Server 2008. Dit stelt ons in staat om nu al een geschikte versie van ons spam/phishingfilter klaar te hebben", zegt Henrik Sørensen, CEO van SPAMfighter.

Momenteel zijn er meer dan 12.000 bedrijven die zich laten beschermen door SEM tegen spam, phishing en andere soorten van e-mailfraude. SEM hoeft niet geconfigureerd te worden en is onderhoudsvrij. Het programma is beschikbaar in zeven talen, waaronder Engels, Frans, Spaans en Duits.

SEM is ontworpen op basis van het geavanceerde spamfilter SPAMfighter. SPAMfighter is een communitygebaseerd spamfilter. Als een spammail een SPAMfighter-gebruiker bereikt en door het filter glipt, kan de gebruiker het bericht met één druk op de knop als spam rapporteren. Als een bericht door genoeg SPAMfighter-gebruikers wordt gerapporteerd als spam, wordt het er automatisch bij iedereen uitgefilterd. Het resultaat hiervan is dat het filter 95 procent van alle spammails en 99 procent van alle phishingmails tegenhoudt voordat de gebruiker ze te zien krijgt.

Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan bijna vijf miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing 90 procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. Elke dag filtert SPAMfighter ongeveer twaalf miljoen spamberichten uit vijftien miljoen geteste mails. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken).

Ingezonden persbericht