Ingezonden persbericht


Trend Micro introduceert beveiligde message archiving-oplossing voor middelgrote organisaties

Veilige opslag van en toegang tot e-mails inclusief e-discovery, compliance, robuuste architectuur en privacy-guard

Hilversum, 12 maart 2008 - Trend Micro, leverancier van beveiligingsoplossingen, introduceert zijn message archiving-oplossing Trend Micro Message Archiver (TMMA). Met deze oplossing profiteren bedrijven van een uitstekend beveiligde en toegankelijke e-mailarchiveringsoplossing. Hiermee kunnen organisaties al hun interne en externe e-mail versleuteld opslaan, e-mailbeheerkosten verlagen en de integriteit van digitale gegevens bewaken.

Met TMMA beschikken organisaties over snelle on-demand e-mailzoekfuncties. Werknemers hebben direct toegang tot gearchiveerde e-mail. Hiervoor hoeven ze Microsoft Office niet te verlaten en geen IT-ondersteuning in te roepen. De installatietijd bedraagt ongeveer 30 minuten. Het robuuste architectuurontwerp in combinatie met forensische technologie - met digitale fingerprints en encryptie - garandeert de authenticiteit van e-mails. Daarnaast zorgt het ervoor dat e-mails onveranderd blijven voor automatische compliancy. Dit is vandaag de dag een uiterst belangrijke component, gezien de huidige strenge regelgeving. Niet voor niets voorspellen analisten dat de message archiving-markt zal groeien tot 1,37 miljard dollar in 2011*.

Privacybescherming is vooral belangrijk in een e-mailarchiveringsoplossing. Dat blijkt uit een recent onderzoek onder IT-beheerders van middelgrote bedrijven**. De 'privacy-guard' van TMMA volgt en logt e-mailzoekopdrachten van geautoriseerde gebruikers en stuurt een controleoverzicht daarvan naar een aangewezen 'data guardian'. Op deze manier beschermt de oplossing de werknemersprivacy. Dit is een onderscheidende functie van TMMA. Privacy-guard voorkomt misbruik door gebruikers met privileges en garandeert dat e-mailzoekopdrachten worden uitgevoerd voor correcte doeleinden. "Het is geen verrassing dat de hoeveelheid bedrijfsmail snel groeit - bijna iedereen e-mailt dagelijks. E-mails bevatten informatie met enorm veel intellectuele eigendommen. Daarom vragen onze klanten steeds vaker naar een efficiënte message archiving-functie als aanvulling op hun huidige contentbeveiligingsoplossingen van Trend Micro", zegt Steve Quane, algemeen directeur van de mkb-businessunit van Trend Micro. "Message Archiver voldoet aan de klantbehoefte voor compliance en om grote aantallen e-mails veilig te bewaren. Daarnaast willen bedrijven in staat zijn om snel en eenvoudig e-mails op te slaan en op te vragen. Ook hierin voorziet TMMA."

Trend Micro Message Archiver is per direct verkrijgbaar. De prijs per gebruiker hangt af van de hoeveelheid werkplekken.


* IDC# 206729, 'Worldwide Email Archiving Applications 2007-2011. Forecast and 2006 Vendor Shares: Storage Optimization, Mailbox Management, and Records Retention for eDiscovery and Compliance Drive Investments', mei 2007.

** Dit is gebaseerd op een onderzoek uit 2008 onder 500 IT-beheerders werkzaam bij middelgrote bedrijven en uitgevoerd door Insight Express in opdracht van Trend Micro.

# # #

Over Trend Micro, Incorporated
Trend Micro, Incorporated is toonaangevend op het gebied van veilig beheer van content en bedreigingen. Trend Micro, dat in 1988 werd opgericht, voorziet individuen en organisaties in alle soorten en maten van bekroonde beveiligingssoftware, -hardware en -services. Trend Micro, dat zijn hoofdkantoor heeft in Tokio en over vestigingen in meer dan 30 landen beschikt, biedt oplossingen die worden verkocht via wederverkopers, Value-Added Resellers (VAR's) en serviceproviders over de gehele wereld. Bezoek voor aanvullende informatie en evaluatieversies van Trend Micro-producten en -diensten onze website www.trendmicro-europe.com

Trend Micro en het t-ball-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Trend Micro, Incorporated. TrendLabs is een servicemerk van Trend Micro, Incorporated. Alle overige bedrijfs- of productnamen zijn mogelijk handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de respectievelijke rechthebbenden.