Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Driebergen, 12 maart 2008

Watersportondernemers krijgen antwoord van overheid : www.antwoordvoorbedrijven.nl.

Er is een nieuw loket waar watersportondernemers terecht kunnen met al hun vragen aan de overheid: www.antwoordvoorbedrijven.nl. De lancering vindt plaats op donderdag 13 maart, tijdens een symposium van HISWA Vereniging.

Antwoord voor bedrijven maakt overheidsinformatie - van gemeenten, provincies, waterschappen en het rijk - toegankelijk. Ondernemers krijgen via de website www.antwoordvoorbedrijven.nl duidelijkheid over regels, vergunningen, vereisten en subsidies die voor hen van toepassing zijn. Daarnaast kunnen ondernemers telefonisch (0900 6080900), via chat en via e-mail antwoord krijgen op hun vragen aan de overheid. Het loket bestond al voor een reeks andere branches, maar is nu uitgebreid met de watersportsector.

HISWA Vereniging heeft hier een belangrijke bijdrage aan geleverd. Jeroen van den Heuvel, hoofd Ledenservice bij HISWA Vereniging: "Voor onze leden is Antwoord voor Bedrijven een uitkomst. Als watersportondernemer heb je te maken met veel regels en wetten voor zowel op het land als op het water. Jachthavens met een werkplaats, horecagelegenheid en een winterstalling hebben al snel met 40 wetten en regels te maken. Dat varieert van legionella- en milieuwetten tot de flora- en faunawet. Soms zien watersportondernemers door de bomen het bos niet meer. Het is dan fijn als je snel en gemakkelijk een antwoord kunt vinden op je vragen. HISWA Vereniging wil haar leden zo goed mogelijk helpen bij hun bedrijfsvoering, vandaar deze samenwerking met Antwoord voor Bedrijven."

Directeur Ruurd van Moock van Antwoord voor Bedrijven zal tijdens het symposium een demonstratie van de website verzorgen: "Antwoord voor Bedrijven is volop in ontwikkeling. Dat betekent dat we goed luisteren naar wat bedrijven nodig hebben En dat we continu onze website verbeteren en nieuwe informatie toevoegen. Wij zijn dan ook blij met de samenwerking met HISWA Vereniging. Hierdoor kunnen we onze website nog beter maken."

Symposium Milieu en Brandveiligheid
Het symposium staat verder in het teken van Milieu en Brandveiligheid. Zo lanceert Luit Ezinga, voorzitter van HISWA Vereniging, het Bedrijfs Intern Milieuzorgprogramma versie 3 (BIM3). Dit milieuzorgprogramma is tot stand gekomen dankzij een bijdrage van het Ministerie van LNV, directie Platteland. BIM3 is opgenomen in HISWA Alert!, het digitaal managementsysteem voor vergunningen en wetten. Watersportondernemers kunnen hiermee hun periodieke controles goed managen en krijgen elke week automatisch een Alert: een email met een takenlijst.

Noot aan de redactie,