Provincie Overijssel

Persbericht 08-030

Zwolle, 12 maart 2008

De heer J. Kristen waarnemend burgemeester Dinkelland

De heer J.G. (Jan) Kristen wordt met ingang van 15 maart a.s. waarnemend burgemeester van de gemeente Dinkelland, zo heeft Commissaris van de Koningin mr. Geert Jansen vandaag bekend gemaakt. De heer Kristen is de tijdelijke opvolger van burgemeester Willeme, die met ingang van 1 maart 2008 eervol is ontslagen.

Profiel, kennismaking en benoeming

Commissaris Jansen heeft op woensdagavond 5 maart overleg gevoerd met de fractievoorzitters van de Dinkellandse raadspartijen. Zaterdagmorgen 8 maart vond er een kennismakingsgesprek plaats tussen de fractievoorzitters en de heer Kristen. Op basis van de resultaten van dit kennismakingsgesprek heeft commissaris Jansen vervolgens besloten de heer Kristen tot waarnemend burgemeester te benoemen. Commissaris Jansen: Met het uitstekende profiel dat de fractievoorzitters unaniem hebben opgesteld was het voor mij mogelijk op korte termijn een geschikte kandidaat voor Dinkelland te vinden. Ik ben heel blij dat de heer Kristen zo snel al kan en wil beginnen.

Curriculum Vitae Kristen

De heer Kristen is 65 jaar, is getrouwd en heeft twee kinderen. Van 1996 tot 2007 was hij lid van Gedeputeerde Staten van Overijssel. Hij begon zijn loopbaan in het onderwijs en was tot 1996 sectordirecteur van een scholengemeenschap in Zwolle. In de periode 1974-1996 was hij politiek-bestuurlijk actief als fractievoorzitter voor de PvdA in de gemeenteraad van Dalfsen, lid van het dagelijks bestuur van de regio IJsselvecht en lid van Provinciale Staten in deze provincie.

Aanleiding

Door het eervol ontslag van de heer Willeme is het burgemeestersambt in de circa 26.000 inwoners tellende gemeente Dinkelland vacant. Commissaris Jansen heeft over de ontstane situatie van gedachten gewisseld met de gemeenteraad. In overleg is besloten om voor de duur van de vacature een waarnemend burgemeester aan te stellen.

Hoe verder

Binnen afzienbare tijd zal Commissaris Jansen met de gemeenteraad overleggen over de benoemingsprocedure van een nieuwe burgemeester van Dinkelland.

Informatie: Derk Moor, team Communicatie, provincie Overijssel, telefoon 038 499 92 32 of bij spoedvragen buiten kantooruren 06 18 30 00 03