Gemeente Boxtel
Uitnodiging voor een Klimaatavond vol tips en trucs

De Klimaatgroep van Lokale Agenda 21 Boxtel organiseert in maart 2 Klimaatavonden in het gemeenschapshuis De Rots. Tijdens de bijeenkomsten krijgt u tips en ideeën om de CO2 uitstoot te verminderen. Het wordt dus vooral een praktische avond. De aanwezigen op de Klimaatavond gaan met elkaar in discussie over wat nodig, zinvol en haalbaar is. Maar ook over hoe men er wellicht financieel beter op wordt. De Klimaartavonden vinden plaats op woensdag 12 maart en op woensdag 19 maart van 19.30 uur tot 22.00 uur. U kunt zich voor deze avonden aanmelden tot 27 februari 2008.

Waarom Klimaatavonden? Dat het klimaat verandert, staat vast. Door energiebesparing en het gebruik van duurzame energie kunnen we er veel aan doen om de effecten hiervan voor toekomstige generaties te beperken. In de Nota Duurzaamheid van de gemeente Boxtel staan ambitieuze doelstellingen in de lijn van het streven van de EU en de regering. De regering wil bijvoorbeeld: -20% energiebesparing in 2020 -20% duurzame energie opwekking in 2020. Dit wordt een hele klus voor alle instanties, bedrijven en burgers. In Boxtel willen wij een bijdrage leveren en niet alleen op Den Haag en Brussel wachten.

Wie zijn wij? De Klimaatgroep van Lokale Agenda 21 bestaat uit 6 vrijwilligers die spelen met keuzes en dilemma's die bij een duurzame leefstijl aan de orde komen. Deze avonden worden gefinancierd door werkgroep Lokale Agenda 21. De werkgroep werkt samen met de gemeente aan de 3 P's van duurzaamheid: People, Planet en Prosperity.

Aanmelden Als u belangstelling heeft voor zo'n avond kunt u zich aanmelden bij David Andreae, (0411) 677597 of per e-mail davidan@iae.nl. Geef daarbij uw naam, adres en telefoonnummer door en welke avond u kiest. U kunt zich tot 27 februari aanmelden. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Er is ruimte voor maximaal 15 personen. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen dan komt u op een wachtlijst te staan voor een extra bijeenkomst. U krijgt van de Klimaatgroep een bevestiging. Later dit jaar staat nog een terugkomavond op het programma.

21-02-2008
---