Politie Amsterdam-Amstelland



Politiemedewerker buiten functie gesteld / Amsterdam (12/03/08)

De regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft een 19-jarige medewerkster buiten functie gesteld. De vrouw, die in opleiding is, heeft zich schuldig gemaakt aan het lekken van informatie en het onderhouden van een relatie met een crimineel.

Dode en gewonde bij schietincident / Dalsteindreef (12/03/08)

Na een schietincident bij het metrostation Venserpolder is dinsdagavond een man aan zijn verwondingen overleden. Een tweede slachtoffer raakte gewond en is naar een ziekenhuis vervoerd.

Omstreeks kwart voor zeven ontstond het schietincident waarbij de beide slachtoffers werden geraakt. Een van hen overleed ter plaatse na pogingen hem te reanimeren. Het andere slachtoffer liep in ieder geval een beenwond op. De schutter ontkwam vermoedelijk met een auto. Er raakten geen omstanders gewond. De identiteit van de beide mannen kon op dinsdagavond nog niet bekend worden gemaakt. De politie is gestart met een technisch onderzoek waarbij de plaats van het delict is afgezet. Een rechercheteam van district Oost onderzoekt de zaak. Over de toedracht is nog niets bekend.

Hennepplantage ontmanteld in West / Bos en Lommerweg (12/03/08)

In navolging van de ontmanteling van de hennepplantage maandagmiddag op de Sam van Houtenstraat heeft de politie dinsdagmiddag rond halféén weer een hennepplantage aangetroffen. In een oud-bedrijfspand aan de Bos en Lommerweg troffen agenten ruim 6000 planten aan. Via de aanhoudingen die een dag eerder waren verricht, verkreeg het onderzoeksteam belangrijke informatie voor de ontmanteling van vandaag. Bij de aangehouden verdachten werden briefjes met daarop adressen en een sleutelbos aangetroffen. Met de sleutels en de genoemde adressen startte de politie een onderzoek. Dit leidde naar het pand aan de Bos en Lommerweg. Alle benodigde apparatuur is in beslag genomen, de planten worden vernietigd. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het bericht van gisteren was als volgt: Hennepplantage ontmanteld: zes aanhoudingen / Sam van Houtenstraat De politie heeft maandagmiddag rond 13.30 uur een hennepplantage aangetroffen op de Sam van Houtenstraat. Hierbij werden zes mannen aangehouden.

Nadat meerdere buurtbewoners hadden geklaagd over stankoverlast ging de politie maandagmiddag poolshoogte nemen. In het pand stuitte de politie op zes mannen en een in werking zijnde plantage. Naast de aanhoudingen werden ook 1000 planten in verschillende groeistadia en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De planten worden onmiddellijk vernietigd.