Nederlandse Politiebond


MINISTER TER HORST VERERGERT ONRUST IN POLITIESECTOR

De bonden en minister Ter Horst zijn er niet uitgekomen. De bonden zijn zeer teleurgesteld in de minister, die de kans had de structurele problemen in de sector op te lossen, maar deze kans bewust heeft laten lopen.

Op 11 maart 2008 hebben de gezamenlijke politievakbonden een uiterste poging gedaan om rust te creëren op het arbeidsfront in de politiesector. Op initiatief van de bonden is die dag langdurig gesproken met de minister. Zij is nadrukkelijk gevraagd om positie te kiezen en het CAO-conflict in de sector op te lossen.

Na urenlang aftasten tussen partijen bleek dat de minister slechts wilde meewerken aan een CAO-bod als onderhandelaars van bonden zich vooraf bereid zouden verklaren met de inhoud van het bod in te stemmen en hun handtekening eronder te zetten. Het bod zou vervolgens als onderhandelaarsresultaat aan de leden moeten worden voorgelegd. De onderhandelaars hebben geweigerd een dergelijk dictaat van de minister te aanvaarden.

De bonden constateren dat BZK de regels van het overleg heeft geschonden en de bonden in de positie heeft gedwongen dat ze actie moeten gaan voeren om überhaupt een CAO-bod van de minister op tafel te krijgen! Een dergelijke handelwijze past niet binnen de moderne arbeidsverhoudingen van de 21-ste eeuw.

Door de opstelling van Ter Horst raken de verhoudingen tussen werkgever en werknemers ernstig verstoord. De conclusie is immers dat onze leden worden geschoffeerd. De onrust die dat zal opleveren, komt geheel voor rekening van de minister.

Gepubliceerd op 12 maart 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.