NEN


Norm voor sterkteberekening afsluiters

Deel 4 van de NEN-EN 12516 geeft de berekeningsmethode voor de bepaling van de sterkte van behuizingen van afsluiters gemaakt uit gietijzer, koperlegeringen en aluminiumlegeringen. Het is van toepassing op afsluiters voor industrieel gebruik. De berekeningsmethode is analoog aan die van deel 2 voor stalen afsluiters.

De norm is in opdracht van de EU opgesteld ter invulling van bepaalde fundamentele veiligheidseisen van de Europese Richtlijn voor Drukapparatuur en kan dan ook als geharmoniseerde norm worden gebruikt in het kader van de CE-markering. Bij toepassing van de materiaalsoorten die in dit deel van de norm worden vermeld, is een afzonderlijke European Approval for Materials (EAM) of een Particular Material Appraisal (PMA) niet vereist. De norm is uitsluitend in het Engels verkrijgbaar.

Informatie en bestellingen
Voor prijsinformatie en bestellingen: log in bij de Normshop of neem contact op met NEN-Klantenservice, telefoon (015) 2 690 391, e-mail: bestel@nen.nl. Voor inhoudelijke informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces voor industriële afsluiters: ir. Job Landré, telefoon (015) 2 690 179, e-mail: job.landre@nen.nl.