Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wereldprimeur voor Racoon


· 'Lucky all my Life' eerste interactieve clip ter wereld
· Te zien bij MTV en TMF

· Alleen via digitale televisie van UPC

Amsterdam, 12 maart 2008 - Racoon, één van de succesvolste Nederlandse bands van de afgelopen jaren, beleeft een wereldprimeur bij UPC Nederland. Door de mogelijkheden die digitale televisie van UPC biedt, wordt de videoclip van de single Lucky all my Life de eerste interactieve clip ter wereld. De zogenaamde i-clip is te zien op TMF en MTV.

De hit 'Lucky all my Life' is afkomstig van het album Before You Leave dat op 29 februari verscheen.De i-clip van het nummer biedt fans toegang tot extra videomateriaal van de band, waaronder een 'Racoon Home Video'. Ook kunnen fans kaarten winnen. De hoofdprijs bestaat uit twee kaarten voor het concert dat de band op Pinkpop geeft én een meet & greet aldaar.

Steijn Koeijvoets, product manager van entertainmentmaatschappij PIAS: "Play It Again Sam probeert altijd op een innovatieve manier zijn artiesten te promoten. Daarom zijn we erg blij met deze samenwerking met UPC, MTV en TMF. Een wereldprimeur voor een wereldband!"

De i-clip draait op MTV en TMF en is alleen interactief voor fans met digitale televisie van UPC. Komt de i-clip voorbij, dan is één druk op de rode knop van de UPC afstandsbediening voldoende om toegang te krijgen tot het interactieve gedeelte. Via UPC On Demand krijgen klanten ook gratis toegang tot een concert, vijf videoclips en de speciale home video boodschap van Racoon.

Edwin Teerink, Head of Distribution & Affiliates van MTV Networks: "Dat de eerste interactieve videoclip bij ons in première gaat, is vanzelfsprekend. MTV Networks loopt in Nederland voorop in de ontwikkeling van digitale kanalen en heeft momenteel vijf digitale muziekkanalen. Deze nieuwe interactieve clip van Racoon sluit erg mooi aan bij onze ambities voor deze kanalen."

Jeroen Jansen, senior product manager interactieve televisie van UPC Nederland: "De i-clip van Racoon is een voorbeeld van de oneindige en verrassende mogelijkheden die interactieve televisie biedt. We vinden het fantastisch dat we met Racoon deze wereldprimeur hebben. We komen binnenkort met nog meer verrassende en unieke interactieve toepassingen voor onze digitale televisiekijkers."

Op 13 maart is de band te gast bij Goedemorgen Nederland van de KRO en bij TMF Reaction.

Over PIAS
Play It Again Sam (PIAS) is een entertainmentmaatschappij gespecialiseerd in het uitgeven van muziek en comedy van hoogstaande kwaliteit. Op een vooruitstrevende en creatieve manier verzorgt pias de fysieke en digitale distributie, promotie en marketing van artiesten en bands zoals Racoon, Editors, Voicst, Claw Boys Claw en Kraak & Smaak, maar ook comedians, zoals Theo Maassen, Najib Amhali, Ronald Goedemondt..

MTV Networks Nederland
MTV Networks Nederland is marktleider op het gebied van muziek- en jongerentelevisie in Nederland. Dagelijks ontvangen zo'n 7 miljoen huishoudens in Nederland de zenders MTV, TMF, Nickelodeon en Comedy Central. MTV Networks Nederland is tevens actief met de digitale zenders MTV Brand New, TMF NL, TMF PARTY, TMF PURE en Nick Jr., Nick Toons en Nick Hits. Daarnaast biedt de onderneming nog het mobiele kanaal MTV Shorts aan en een on demand webservice onder de naam MTV Overdrive.

Over UPC Nederland
Kabel- en mediabedrijf UPC is een toonaangevende aanbieder van televisie, breedband internet en vaste & mobiele telefoniediensten in Nederland. UPC heeft 2,2 miljoen televisieklanten. Hiervan hebben ruim 550.000 klanten voor digitale televisie gekozen. Meer dan 640.000 klanten nemen van UPC breedband Internet af. UPC kent 490.000 telefonieklanten (cijfers per 31 december 2007). UPC is een geconsolideerde dochteronderneming van Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK). Liberty Global levert televisie, breedband internet en telefoondiensten aan tien miljoen klanten in tien Europese landen.

===

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Play It Again Sam
Steijn Koeijvoets
T: +31 (0)35 - 646 3057
F: +31 (0)35 - 646 3040
E: steijn.koeijvoets@pias.nl
W: www.pias.nl

MTV Networks
Stephanie Dekker
T: +31 (0)20-4937 268
F: +31 (0)20-4937 001
E: dekker.stephanie@mtvne.com
W: www.mtvnetworks.nl

UPC
Ronald Sutmuller
T: +31 (0)20 77 555 97
M: +31 (0)6 28 90 48 02
E: rsutmuller@upc.nl
W: www.upc.nl