Totaal aantal pagina's: 2

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 12 maart 2008

Ctac rondt uitbreiding belangen in dochters af

In vervolg op de op 28 januari jl. aangekondigde intentieverklaring heeft SAP- specialist Ctac N.V. ("Ctac"), de overname van de minderheidsbelangen van Alpha Holding B.V. ("Alpha Holding") in Ctac's dochterondernemingen Re-Spect, Alphalogic en Ctac Belgium afgerond. Daarnaast heeft Ctac ook de minderheidsbelangen van de andere managementleden in Re-Spect en Alphalogic gekocht. Hierdoor verstevigt Ctac haar positie in deze succesvolle Ctac businessunits. Met ingang van vandaag is Ctac volledig eigenaar van Re-Spect en Alphalogic (voorheen belangen van 50,02% en 51% respectievelijk). Het belang van Ctac in Ctac Belgium bedraagt op dit moment 91,25% (was 50,01%). Het minderheidsbelang wordt gehouden door andere managementleden. Over de overige kleinschalige activiteiten van Alpha Holding worden tussen partijen nadere afspraken gemaakt. Uiterlijk 1 mei zal hierover duidelijkheid worden gegeven. Zoals reeds aangekondigd en als onderdeel van de beschreven transactie zal aan de aandeelhoudersvergadering van Ctac worden voorgesteld om Algemeen Directeur en grootste aandeelhouder van Alpha Holding, de heer Ir. Harry van Groenendael, te laten toetreden tot de Raad van Bestuur van Ctac als Chief Operating Officer. De totale transactie, inclusief voornoemde overige kleinschalige activiteiten, wordt grotendeels gerealiseerd door de uitgifte van 2,2 tot 2,5 miljoen aandelen Ctac. De transactie zal naar verwachting positief bijdragen aan de winst per aandeel. Het aantal uitstaande aandelen Ctac per 31 december 2007 bedroeg 8.889.525. Voor de uitgegeven aandelen is tussen partijen een lock-up regeling overeengekomen.

Profiel Ctac
Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen, actief in Nederland en België. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van SAP-systemen en hiervan afgeleide activiteiten zoals systeem upgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer 200 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, retail, (semi) overheid en universiteiten.

Ctac had per ultimo december 2007 412 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch (Nederland).

Ctac is genoteerd aan de Eurolist bij Euronext Amsterdam en is opgenomen in het Next Economy segment van Euronext.


---