Expositie schilderijen Giel Gulikers bij Eurlings Interieurs


VOERENDAAL, 20080312 -- Giel Gulikers (1934) heeft de showroom van Eurlings Interieurs in Voerendaal sfeervol aangekleed met schilderijen. De kunstenaar, geboren in Wijnandsrade en getogen in Voerendaal, is in 1988 begonnen met schilderen en is er sindsdien nooit meer mee opgehouden. Hij heeft jarenlang enthousiast lessen gevolgd bij Welt en Art en bij Hee-art, beide in Heerlen.

In de loop van de tijd heeft hij geschilderd met aquarel- en olieverf, maar zijn hart ligt toch bij acrylverf. Hij werkt het liefst op paneel of op doek en schuwt het niet om enige materie in zijn schilderijen te verwerken.

Het schilderen is voor hem in de eerste plaats een uiterst plezierige bezigheid waarin hij ontspanning en rust vindt, maar daarnaast ook een enorme uitdaging om steeds beter werk te maken. Aanvankelijk waren zijn schilderijen figuratief van aard, maar geleidelijk werden ze abstracter. Tegenwoordig is zijn werk voornamelijk non-figuratief met af en toe enkele herkenbare elementen, waaraan de toeschouwer zijn eigen interpretatie kan geven om het beeld compleet te maken. De heldere, warme kleuren, de levendige contrasten en harmonieuze compositie, die zo kenmerkend zijn voor zijn schilderijen, maken het kijken ernaar tot een boeiend schouwspel waarin steeds nieuwe dingen te ontdekken vallen.

Uitnodiging
In de showroom met onder andere Art Déco, Art Nouveau en Arts & Crafts meubelen is te zien hoe kunst in het interieur toegepast kan worden. Ter gelegenheid van deze expositie nodigt Eurlings Interieurs u van harte uit voor de Paasshow op maandag 24 maart. De kunstenaar zal dan aanwezig zijn om zijn werk desgewenst persoonlijk toe te lichten.

Extra openstelling i.v.m. expositie:
2e paasdag maandag 24 maart 11.00-17.00 uur

Reguliere openingstijden:
Dinsdag 10.00-18.00 uur
Woensdag 10.00-18.00 uur
Donderdag 10.00-20.00 uur
Vrijdag 10.00-18.00 uur
Zaterdag 10.00-17.00 uur

Eurlings Interieurs BV
Valkenburgerweg 43 6367 GT Voerendaal
+31-(0)45-5751212
info@eurlingsinterieurs.nl
www.eurlingsinterieurs.nl

Desgewenst is er meer digitaal fotomateriaal beschikbaar, neemt u dan via bovenstaand e-mailadres contact met ons op.





Eurlings Interieurs