Lancering nieuwe Media Player `WiQET'


Vanaf nu staat de nieuwe Media Player `Wiqet' online. Deze stelt gebruikers in staat om eenvoudig hun eigen advertentie of presentatie persoonlijker te maken

AMSTERDAM, 20080312 -- Ontwikkelaar Wiqet Media BV rekent al direct enkele grote websites tot zijn klanten: De Nationale Vacaturebank, Stageplaza en Botenbank. Voor het aanmaken van een `WiQET' spreekt een gebruiker via computer of telefoon een persoonlijk bericht in. Vervolgens worden er bijpassende foto's aan toegevoegd. Uiteindelijk speelt men deze combinatie van beeld&geluid online af met de Wiqet Player.

Video: niet voor iedereen
Ook al zien we tegenwoordig veel video online, volgens Wiqet Media blijft video voor veel mensen ingewikkeld om te maken. Echter, vrijwel iedereen kan digitale foto's maken en online versturen. De combinatie van een persoonlijk ingesproken bericht met digitale foto's maakt van WiQET een dynamisch en persoonlijk presentatiemiddel.

Mark Fontein, directeur van Wiqet Media BV, legt uit dat zij eerder een `presentatie tool' op basis van video ontwikkelden: "Onder meer bij sollicitatieprocedures was er behoefte bij bedrijven én werkzoekenden om zichzelf beter te kunnen presenteren. Video bleek uiteindelijk te bewerkelijk voor veel mensen. Vandaar deze gebruikersvriendelijke oplossing."

B2B én consumentenmarkt
Wiqet Media richt zich allereerst op bedrijven. Deze kunnen een abonnement afsluiten en daarmee beschikking krijgen over de Wiqet Webservice. De Wiqet Player wordt desgewenst opgemaakt in eigen huisstijl.

In tweede instantie gaat Wiqet Media zich richten op de consumentenmarkt. Mark Fontein: "De bedoeling is dat ook consumenten, vooral jongeren, een WiQET kunnen aanmaken en rondsturen aan vrienden. Ook kunnen ze een WiQET in hun eigen website of weblog 'hangen'. Vakantiefoto's en verjaardagsuitnodigingen bijvoorbeeld,die worden met een WiQET veel aansprekender."