Datum: 20080312 Titel: Speeddaten bij de winnaar van de Randstad Globe Arnold zegt: SN: Dexia bank, index Titelbalk gaf: Speeddaten bij de winnaar van de Randstad Globe

Dexia Bank


Speeddaten bij de winnaar van de Randstad Globe

22/02/2008

Dexia heeft gisteren de Randstad Globe in de wacht gesleept als aantrekkelijkste Belgische werkgever in de categorie "Banken en Verzekeringen". Werken bij de meest begerenswaardige bank van België ligt binnen ieders handbereik. Laatstejaarsstudenten die op zoek zijn naar de job van hun dromen kunnen op 12 maart komen speeddaten op de Dexia Jobday voor Young Graduates.

De Randstad Awards

De boodschap dat de continuïteit van het werkgeverschap - en dus het voortbestaan van een bedrijf - in de 21ste eeuw alleen gegarandeerd wordt als het investeert in de manier waarop het als werkgever wordt gepercipieerd is de filosofie achter de Randstad Award 2007. Het onderzoek peilt naar de aantrekkelijkheid van de grootste werkgevers in België.

Het grootscheepse en kwalitatief sterk onderbouwde onderzoek van Randstad is uitsluitend gebaseerd op de publieke opinie : 10 000 mensen tussen 18 en 65 jaar werden in de loop van het derde trimester van 2007 bevraagd door IMCA international. Het onderzoek heeft betrekking op alle grote bedrijven met meer dan 1 000 werknemers die in België actief zijn.

Het doel van de studie van Randstad is tweeërlei. Enerzijds wil de studie een antwoord geven op de vraag welke bedrijven kunnen beschouwd worden als de meest aantrekkelijke werkgevers in België en anderzijds focust de studie op wat nu juist deze bedrijven aantrekkelijk maakt.

Vanaf dit jaar wordt er niet één Randstad Award uitgereikt, maar twee. De aantrekkelijkste werkgever voor de Nederlandstalige respondenten en de aantrekkelijkste werkgever voor de Franstalige respondenten. Daarnaast worden er dit jaar voor de eerste keer Randstad Globes uitgereikt aan de aantrekkelijkste werkgevers per sector.

Dexia winnaar van de Randstad Globe en twee vermeldingen in de top 10 van de Awards

Dexia verovert als enige bank twee keer een plaats in de top 10 van de meest aantrekkelijke werkgevers dus zowel aan Nederlandstalige zijde als aan Franstalige zijde. Daarenboven is Dexia de absolute nummer één in de sector van de Banken en Verzekeringen en sleept de bank hiervoor een Randstad Globe in de wacht.

Het criterium waarvoor Dexia de hoogste score in de wacht sleept is "het evenwicht tussen werk en privé". In een maatschappij waar het alsmaar belangrijker wordt om een balans te vinden tussen deze twee is Dexia heel blij met dit resultaat en beschouwt het dit gegeven als de beloning voor de inspanningen die het de afgelopen jaren op dit vlak geleverd heeft.

De op één na hoogste score is weggelegd voor de criteria "werkzekerheid" en "financiële gezondheid". Omdat deze criteria fundamenteel zijn is het belangrijk dat deze bovenaan in het lijstje voorkomen.

"Lonen" en "toekomstperspectieven" scoren ook zeer hoog. Dat het verlonen van de werkgever belangrijk is, lijkt evident maar blijkbaar wordt daarenboven ook heel veel belang gehecht aan de manier waarop de toekomstige werknemer zijn loopbaan in het bedrijf kan uitbouwen. Het belang dat Dexia hecht aan de gedegen opleiding van zijn werknemers en de mogelijkheden die het bedrijf biedt aan zijn mensen om zich te ontplooien zijn wellicht niet vreemd aan dit resultaat.

Dexia Young Graduates Day

Als Top Employer pakt Dexia opnieuw uit met een verrassend event : speeddaten op de komende Dexia Jobday.

Uit vorige edities van Jobdays en uit gesprekken met sollicitanten bleek dat "werken bij een bank" nog altijd te veel geassocieerd wordt met jobs die enkel met financiën te maken hebben. Daardoor worden bepaalde branches zoals IT of Juridische entiteiten dikwijls zelfs niet overwogen.

Om daar verandering in te brengen wordt de Dexia Young Graduates Day georganiseerd. Dit uitzonderlijk evenement biedt de sollicitant een unieke kans om de job te ontdekken die het best bij hem past (in binnen- of buitenland!). Interessant is dat de potentiële werknemer er zowel met ervaren professionals kan praten, als met leeftijdsgenoten die er net hun eerste maanden hebben opzitten bij Dexia.

De Dexia Young Graduates Day richt zich voornamelijk tot laatstejaarsstudenten master in economie, rechten, wiskunde of informatica en tot toekomstige ingenieurs. Zij kunnen op 12 maart in de Dexia Toren kennismaken met de respectievelijke businessmanagers van de rekruterende afdelingen.

Naast de informatieve stands per businessline waar de kandidaten gerichte informatie krijgen over de jobinhoud en kennis kunnen maken met mensen uit het vak, kan de kandidaat deelnemen aan één of meerder sessies speeddating met de bedoeling op een interactieve en snelle manier een duidelijk zicht te krijgen op de openstaande vacatures. Zoals bij het echte speeddaten wordt er per "circuit" 5 x 5 minuten uitgetrokken waarbij de kandidaat, door het stellen van vragen aan de vertegenwoordiger van de vacature, zich een onmiskenbaar beeld kan vormen van de openstaande functie. Zowel voor de Dexia Young Graduates Day zelf als voor deelname aan een speeddatingsessie is het belangrijk zich vooraf in te schrijven op http://www.dexia.com/younggraduates/

Omdat speeddaten een stresserende bezigheid is, is er een trendy loungeruimte voozien waar de kandidaten, tussen twee speeddates, op adem kunnen komen en genieten van een hapje en een drankje. In een relaxte en vrijblijvende ruimte worden filmpjes getoond waarin de Groep Dexia wordt voorgesteld met zijn waarden en zijn missies, er is gelegenheid om zich te bevragen over alles wat Human Resources aanbelangt en er is allerhande informatie beschikbaar zodat thuis alles nog eens rustig kan bekeken worden.

Dexia is voor de potentiële kandidaat zonder twijfel een aantrekkelijke werkgever. De kandidaten solliciteren bij een dynamische groep die tot de Europese top-20 van de financiële instellingen behoort en die de nadruk legt op een aantrekkelijke verloning, een soepele werkorganisatie en een modern mobiliteitsbeheer. Voor het management is niet alleen het objectief behalen belangrijk maar ook de manier waarop dat bereikt wordt. In de relatie met de medewerkers krijgen de begrippen ondernemingszin, respect voor anderen en engagement de aandacht die ze verdienen. Tegenover dat engagement staat een boeiende loopbaan in het vooruitzicht met een scala van ontwikkelings- en carrièremogelijkheden.