Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 047

datum: 12 maart 2008

Een ontmoetingsplek aan de Verdistraat

Tussen de Verdistraat, de Weberstraat en het Valleikanaal wordt een gebied ontwikkeld tot een plaats om te sporten, spelen en te ontmoeten. Met buitenvoorzieningen voor jonge kinderen, de oudere jeugd en volwassenen. Het accent ligt vooral op voorzieningen voor jeugd. De gemeente wil het plan samen met bewoners uit de wijk ontwikkelen. Hierover ontvangen bewoners in mei meer informatie.

Wensen

Het opnieuw in te richten gebied is een gedeelte van het totale groengebied en is ongeveer 5.500m2. Het bestaat nu uit een drassig veld met een speeltoestel, voetbaldoelen en restanten van een paardenwei. Momenteel wordt het weinig gebruikt. Uit gesprekken met wijkbewoners blijkt dat er behoefte is aan een plek om elkaar te ontmoeten. Jongeren hebben aangegeven dat ze graag een verhard voetbalveld willen. Door deze plek op te waarderen tot een aantrekkelijk gebied met sport-, speel- en ontmoetingsmogelijkheden verbetert de wijk.

Participatie

Het is de bedoeling om het plan voor de inrichting van het gebied samen met bewoners op te stellen. De gemeente past daarvoor de 'stakeholdersmethode' toe. Kenmerkend voor deze aanpak is dat de verschillende belangen centraal staan. Een groep bestaande uit vertegenwoordigers van de diverse belangen, de stakeholders, maken gezamenlijk het plan. Hierbij wordt zij ondersteund door de gemeente. Dit plan wordt ter besluitvorming aan het college van B&W aangeboden.

In dit project komen Operatie Jong en Amersfoort Vernieuwt samen. Een ambitie uit Operatie Jong is om meer en betere buitenruimte voor de jeugd te ontwikkelen. In Amersfoort Vernieuwt is het gebied opgenomen als onderdeel van de herontwikkeling Randenbroek Zuid. Het college stelt voor de realisatie van het gebied E 600.000,- ter beschikking.