Leerlingen Vliegtuigtechniek toch toegang tot KLM-stage

12/03/2008 00:18

ROC van Amsterdam

ROCvA Airport en KLM Engineering & Maintenance (KLM E?) hebben vandaag in goed overleg vastgesteld onder welke voorwaarden KLM E? alsnog stageplaatsen beschikbaar zal stellen aan leerlingen van het ROCvA Airport. Overleg hierover werd al eerder opgestart, maar is versneld als gevolg van de recente ontwikkelingen. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat de goede samenwerking hiermee gecontinueerd wordt. Alle leerlingen Vliegtuigtechniek kunnen hun stages lopen, hun examens afleggen en hun studie voltooien. Zij lopen geen vertraging op.

In de media werd gesuggereerd dat de kwaliteit van de opleiding onvoldoende is en dat de leerlingen daardoor geen stage kunnen lopen bij de KLM. Overleg tussen beide partijen heeft geleid tot een aanpassing van het lesprogramma. Er zal gekeken worden welke lessen alsnog door de leerlingen moeten worden gevolgd, zodat zij in ieder geval aan de minimum vereisten zullen voldoen om alsnog bij KLM E? stage te kunnen lopen.
Een ander punt in de berichtgeving is het ten onrechte afnemen van examens. Van de in totaal 530 leerlingen die de opleiding vliegtuigtechniek volgen bij het ROC van Amsterdam Airport, moeten 38 leerlingen een of enkele toetsen overmaken, omdat de toetsen helaas niet erkend waren. Sinds februari is dit opgelost en worden er erkende toetsen afgenomen.
In de media zijn ten onrechte vakken genoemd die in het programma van de tweedejaars leerlingen zouden voorkomen. In de huidige opleiding komen deze vakken niet meer voor.
De school erkent dat niet alles exact loopt volgens plan. Er is sprake van lesuitval, maar dat heeft geen gevolgen voor de continuïteit van de opleiding. Uitgevallen lessen worden ingehaald. ROCvA Airport heeft maatregelen genomen om het hoofd te bieden aan de ontstane situatie.