Ingezonden persbericht

"Franchise groeit tegen de stroom in"

Persbericht
Baarn, 12 maart 2008

Sinds 2000 sluiten jaarlijks pakweg 500 winkels hun deuren, maar per jaar komen er circa duizend franchisezaken bij blijkt uit onderzoek van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

"Franchise is een veilige manier van ondernemen", zegt Guido van der Horst van het vakblad Franchise+. "Je stapt in een concept dat zich al heeft bewezen. Omdat de bank de formule kent, kun je makkelijker de financiering rond krijgen.

Van alle startende ondernemers geeft 65 procent er binnen drie jaar de brui aan. Bij franchisenemers is het aantal stakers veel lager: vijftien procent."

"Franchising blijkt ook aantrekkelijk te zijn voor vrouwelijke ondernemers", aldus Guido van der Horst. "Zes van de tien snelstgroeiende franchiseformules van Nederland richten zich op vrouwelijke ondernemers. Dit zijn met name formules uit de mode- en de fitnessbranche".

Franchise+ organiseert samen met First Formula De Franchise & Formule Beurs Onderneem 't! die dit voorjaar voor de vijfde keer wordt gehouden. (Startende) ondernemers kunnen hier uitgebreid kennis maken met de franchisebranche en circa 50 verschillende formules.

Kijk voor meer informatie op www.ikwordondernemer.nl