Technische Universiteit Delft

Symposium Safety First; Dealing with disasters
door M&C

Studium Generale

13 maart 2008
plaats: Aula Congrescentrum, Mekelweg 5, Delft

door Studievereniging Christiaan Huygens

Dit symposium heeft als onderwerp "disaster management" en gaat over het voorkomen en beperken van grootschalige rampen. Hierbij kan je denken aan de "elementen": watersnoodrampen, maar ook evacuatie bij brand, of gaswolkvorming. Hoe zorg je voor de veiligheid van alle betrokkenen? Is het mogelijk alle rampen van tevoren te detecteren? Maar ook: is een grotere veiligheid wel altijd in verhouding met de kosten die een dergelijke investering met zich meebrengt?

In het bijzonder richt dit symposium zich op de intelligente informatiesystemen en wiskundige analyses die bij rampenbestrijding ingezet kunnen worden: serious gaming, decision support systems, en autonomous sensor networks, maar ook: dijkversterking en het gedrag van 'human crowds' bij evacuaties.

Na een plenaire openingslezing over de Katrina-ramp in New Orleans zullen er twee paralleltracks aangeboden worden met lezingen. Gedurende de dag is er uiteraard koffie, thee en een lunch beschikbaar. Aan het eind van de dag zal er een discussie plaatsvinden over de rol van de ingenieur bij veiligheid, en wordt het symposium afgesloten met een borrel.

Toegang gratis

Deze activiteit wordt georganiseerd door studievereniging Christiaan Huygens. Inschrijven voor deze dag kan op de website: symposium.ch.tudelft.nl. Hier vind je tevens meer informatie over het dagprogramma en de lezingen.

Laatst gewijzigd: 28 februari 2008