Gemeente Aalten


Themamiddag over belevingsgerichte zorg

Op donderdag 13 maart a.s. wordt door de Stichting Alzheimer Nederland, afdeling Achterhoek Oost een informatiemiddag gehouden in de Mantelzorgsalon Lievelde, met speciale aandacht voor de belevingsgerichte zorg.

Sinds 1984 werkt Alzheimer Nederland aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun verzorgers. Met voorlichting over dementie en hulp aan patiënten, familie en directe verzorgers. Wat zij voor u kunnen betekenen krijgt u tijdens deze middag te horen. Daarnaast behandelt Ben Krabbenborg het thema `belevingsgerichte zorg' voor mensen met de ziekte van Alzheimer. Bij belevingsgerichte zorg gaat men mee in de belevingswereld van iemand met dementie. Hoe dit precies in zijn werk gaat komt deze middag aan de orde. De mantelzorgsalon is een ontmoetingplek voor mantelzorgers van alle leeftijden. Mensen die voor iemand uit hun omgeving zorgen die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Ook familieleden, vrienden en anderen die graag meer willen weten over dit onderwerp zijn van harte welkom. De mantelzorgsalon is gevestigd in Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde en is een initiatief van de VIT Oost-Gelderland.
De bijeenkomst begint om 13.30 uur en eindigt om 16.00 uur. De toegang is gratis en voor de bezoekers staat de koffie en thee klaar! Voor meer informatie bel de VIT Oost-Gelderland (0573) 43 84 00 of kijk op www.vitoostgelderland.nl.

Ruurlo, 29 februari 2008