Internationale conferentie over "European Survival", 13-14 maart 2008, European University in Rome, Italië

06/03/2008 17:46

PR Newswire

ROME, March 6 /PRNewswire/ --
Op donderdag 13 en vrijdag 14 maart 2008 zal de eerste internationale conferentie van European Freedom Alliance plaatsvinden op de European University in Rome over het thema "Identity Crisis: Can European Civilisation Survive?". Aan de conferentie zal worden deelgenomen door groot aantal internationale en nationale wetenschappers, journalisten, regeringsleiders en verslaggevers die thema's zullen behandelen zoals het multiculturalisme en de bedreigingen voor de Europese identiteit en de rol van het christendom en de joods-christelijke waarden bij de ondergang en wederopstanding van de Europese identiteit. Onder de 30 sprekers en panelleden op de conferentie bevinden zich o.a. de voormalige voorzitter van de Italiaanse senaat Marcello Pera, de Spaanse leider Raphael Bardaji, de Deense uitgever Flemming Rose, de Britse parlementariër Barones Caroline Cox en de vermaarde Amerikaanse commentator Daniel Pipes. Meer informatie over de conferentie is te vinden op: http://www.europeanfreedomalliance.eu/microsite/identitycrisis/index.htm.

De voertaal op de conferentie is het Engels, met simultaanvertaling in het Italiaans en zal live vanuit Rome te volgen zijn op het Internet via: www.europeanfreedomalliance.eu.

"Het doel van de conferentie is om belangrijke en moeilijke vraagstukken aan te kaarten over de politieke, maatschappelijke en culturele weg die Europa is ingeslagen en welke de onopgeloste conflicten zijn binnen de Europese maatschappij die een voorteken vormen voor de toekomst van de westerse civilisatie, en niet om een op handen zijnde ondergang te voorspellen, of om haar te veroordelen", verklaarde Avi Davis, senior mede en executive directeur van EFA.

De European University in Rome is een private katholieke universiteit die wordt erkend en ondersteund door de Italiaanse staat. Zij maakt onderdeel uit van de Pontifical Athenaeum Regina Apostolorum. Het adres is: Via Aldobradeschi, 190-00163, Rome.

De European Freedom Alliance is een organisatie die personen en gemeenschappen over de hele wereld verenigt in hun bezorgdheid over de bedreigingen voor de vrijheid en de onafhankelijkheid van Europa - het knooppunt van de westerse civilisatie. De programma's, publicaties, conferenties en websites van de 'Alliantie' ontwikkelen hulpmiddelen en strategieën om het hoofd te bieden tegen de groeiende invloeden van ideologieën en bewegingen die een bedreiging vormen voor de vrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Voor meer informatie over de European Freedom Alliance, kijk op http://www.europeanfreedomalliance.eu of bel +41-21-320-30-85. Voor meer informatie over de conferentie kunt u contact opnemen met de European University in Rome, tel: +39-06-66-52-78-00 Fax: +39-06-66-52-78-50. Email: info@unier.it.

http://www.europeanfreedomalliance.eu/microsite/identitycrisis/index.htm

Avi Davis van European Freedom Alliance, +41-21-320-3085 romeconference@europeanfreedomalliance.eu