Gemeente Rotterdam

Op donderdag 13 maart a.s. vergadert de gemeenteraad vanaf 14.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. De vergadering wordt live uitgezonden op deze website.

De gemeenteraad debatteert over het actieprogramma aanpak jeugdoverlast Rotterdam Ruimte geven door grenzen te stellen. Rotterdam doet het! Ter voorbereiding hierop hebben raadsleden gesprekken gevoerd met scholieren en vertegenwoordigers van de Rotterdamse Jongerenraad, middelbare scholen, inwoners van Kralingen-Crooswijk die zelf overlast hebben aangepakt en de projectleider groepsaanpak van de deelgemeente Noord.

Verder staat de doorstart van het Warmtebedrijf N.V. op de agenda. Het warmtebedrijf is opgericht om hergebruik van industriële restwarmte mogelijk te maken. Het voorstel dat de raad bespreekt, moet leiden tot een doorstart van het Warmtebedrijf waarover de raad in het vierde kwartaal van 2008 dan een definitief besluit neemt.

Ook bespreekt de gemeenteraad het voorstel om de motie-Van Muijen e.a. af te doen over ernstig vervuilde tuinen in oude stadswijken en de afdoening van de motie-Sonneveld e.a. met betrekking tot schadecompensatieregelingen voor winkeliers in Nieuw-Crooswijk.

Tot slot besteedt de gemeenteraad aandacht aan het gebruik van beeldmateriaal op internet door de politie bij de opsporing van raddraaiers. Dit gebeurt naar aanleiding van de bespreking van het Korpsjaarplan 2008 van de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond in de commissie voor Bestuur, Veiligheid en Middelen.

Live uitzending
De raadsvergadering wordt live uitgezonden op www.rotterdam.nl. Ook is hier achteraf het videoarchief te bekijken per agendapunt.