Erasmus Universiteit Rotterdam

Rotterdam huldigt MBA studenten in Beurs-WTC

Datum
Van: 13 maart 2008 13:30
Tot: 13 maart 2008 16:30

---

Locatie:
Beurs-World Trade Center Rotterdam (Rotterdam Room)

Toelichting
Officiële diploma-uitreiking aan de International Full-time MBA Class 2008 en de Executive MBA Class 2007 van de Rotterdam School of Management, Erasmus University op donderdag 13 maart 2008.

Rotterdam huldigt MBA studenten in Beurs-WTC

Op donderdag 13 maart 2008 vindt de officiële diploma-uitreiking aan de International Full-time MBA Class 2008 en de Executive MBA Class 2007 van de Rotterdam School of Management, Erasmus University plaats. In samenwerking met de stad Rotterdam en het Beurs-World Trade Center zullen rond de tweehonderd MBA en Executive MBA studenten hun diploma uitgereikt krijgen tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Beurs-WTC. Het is de eerste keer dat dit evenement op zo'n schaal wordt georganiseerd.

Deze feestelijke happening zal worden bijgewoond door vijfhonderd genodigden, waaronder RSM staf, studenten en familie evenals leden van de lokale en internationale gemeenschap en multinationale bedrijfssponsors.

Sprekers zijn onder meer RSM MBA alumnus Alexander Ribbink, COO van TomTom, en George S. Yip, Decaan van RSM. George Yip verklaart ter gelegenheid hiervan dat "RSM graag de banden met de stad wil benadrukken. De samenwerking met Rotterdam is van erg groot belang voor ons. De haven en de bedrijven in de stad bieden aantrekkelijke stageplaatsen en jobs voor onze MBA-ers, zodat ze hun opleiding ook op een waardevolle manier in de praktijk kunnen brengen. Bovendien biedt de know how van onze studenten bedrijven de mogelijkheid om te groeien en zich verder te ontwikkelen."

Mai Elmar, Chief Marketing Officer Rotterdam, voegt hieraan toe dat het voor Rotterdam van groot belang is MBA-afgestudeerden aan zich te binden. "Met hun innovatieve ideeën en ondernemersgeest zijn ze een enorme stimulans voor de ondernemers van onze stad. Ze versterken ook het internationale karakter van Rotterdam, want 95% komt immers uit het buitenland. De stad heeft veel aantrekkelijks zodat we hen veel kunnen bieden, ook na hun studie. Daarom zijn we ook zo nauw bij deze opleiding betrokken."

Jolande Huijers van het Beurs-WTC stelt tenslotte dat RSM met haar internationale karakter en uitstekende MBA opleiding een waardevolle bijdrage levert aan de economische ontwikkeling van de stad. Dit is dè manier voor Rotterdam om zich te profileren als commercieel hart van Europa, iets waar wij als het Beurs-WTC uiteraard heel blij mee zijn. Wij zijn er dan ook trots op om onze naam te verbinden aan de WTC Leadership Award. Deze Award zal tijdens de bijeenkomst worden uitgereikt aan de studenten die tijdens hun studie de meeste `leadership' hebben getoond."

Voorafgaand aan de diploma-uitreiking is er een fraai fotomoment op de trappen van het Beurs-WTC. Na afloop van het evenement is er een tweede fraai fotomoment wanneer het gezelschap over de Coolsingel naar het Stadhuis wandelt, alwaar burgemeester Opstelten genodigden een receptie aanbiedt.

Praktische details:

Beurs-World Trade Center Rotterdam (Rotterdam Room) donderdag 13 maart 2008, 13.30-16.30u
(NB: groepsfoto's worden genomen om 13 uur)
Ontvangst van de media in de Captain's Lounge van het Beurs-WTC gebouw vanaf 12.30u