Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Persbericht

CNV Metaaltechniek (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 11 maart 2008


------

CNV Metaaltechniek roept op tot staken bij CSC Maastricht

Corus Service Centre donderdag plat

Het werk bij het Corus Service Centre in Maastricht ligt aankomende donderdag 13 maart plat. Vanaf 06.00 uur wordt een vol etmaal niet gewerkt.

De stakers begeven zich vervolgens, na het verzamelen bij de bedrijfspoort, richting het actiecentrum. Dat is ingericht in het gemeenschapshuis Amyerhoof Amby aan het Sevenerplein 7 in Maastricht.

CNV Metaaltechniek heeft de afgelopen dagen ruim honderd werkgevers een dringende brief gestuurd naar aanleiding van de vastgelopen cao-onderhandelingen in de metaaltechniek. In de brief vraagt de bond aan werkgevers om voor een bepaalde datum hun handtekening te zetten onder een bedrijfsprotocol met arbeidsvoorwaarden. Doet een werkgever dat niet, dan kan het bedrijf op zeer korte termijn stakingsacties verwachten.

De onderhandelingen over een nieuwe cao metaaltechniek (circa 400.000 werknemers) liepen op 16 januari op vast. CNV Metaaltechniek wil daarom nu met afzonderlijke werkgevers afspraken maken. De bond verstuurt iedere dag brieven naar werkgevers; inmiddels zijn landelijk al ruim honderd werkgevers aangeschreven.