Gemeente Spijkenisse


Wethouder Mijnans onthult straatnaambord

11 maart 2008

Sporthal Den Oert
Wethouder Mijnans onthult donderdag 13 maart om 11.00 uur samen met de achterkleinzoon van Jo Witteveen het straatnaambord `J. Witteveenlaan' in de straat bij sporthal Den Oert.

Jo Witteveen werd al snel na zijn verhuizing van Amsterdam naar Spijkenisse lid van het bestuur van de Voetbalvereniging Spijkenisse. Van deze vereniging was hij voorzitter van 1966 tot 1989. Hij heeft in die tijd de aanzet gegeven tot de oprichting van een voetbalschool waarbij niet alleen het voetballen op zich een leerdoel was, maar vooral sportief gedrag.

In 1975 werd VV Spijkenisse onder zijn voorzitterschap landskampioen, zowel van de zaterdagamateurs als algemeen amateur-kampioen. Voorts is hij in 1976 een van de initiatiefnemers en oprichters geweest van de Sportfederatie Spijkenisse.

Vanuit zijn functie bij het NVV (later de FNV) werd hij in zijn Spijkenisser periode namens de vakbond van professionele voetballers benoemd tot lid van het bestuur van de sectie betaald voetbal van de KNVB.

Andere activiteiten van de heer Witteveen in Spijkenisse waren:
* raadslid voor de Partij van de Arbeid van 1966 tot 1970;
* bestuurslid van de Stichting Gemeenschap Spijkenisse;
* vice-voorzitter van de Kamer van Koophandel;
* adviseur voor en lid van diverse bezwaar- en beroepscommissies, ook van de gemeente Spijkenisse (o.a. wat betreft de functiewaardering).