RVD/Kon.Huis nr. 47: Prinses Laurentien - Congres Amersfoort

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

PRINSES LAURENTIEN OPENT 3E CONGRES GEZONDHEIDSMANAGEMENT BEDRIJF IN BEWEGING

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden opent donderdag 13 maart het derde themacongres Gezondheidsmanagement Bedrijf in Beweging in Amersfoort. Het centrale thema van het congres is dit jaar 'Mentale gezondheid en werk'.

In haar toespraak zal Prinses Laurentien stilstaan bij het belang van duurzaam investeren in de gezondheid van medewerkers. Zij zal aan de hand van het thema laaggeletterdheid dieper ingaan op het belang van een integrale aanpak van mentale, sociale en fysieke gezondheid. Ook zal de Prinses aandacht vragen voor Health Literacy (gezondheidsvaardigheden).

Uit het onderzoek Stil Vermogen van de Stichting Lezen & Schrijven blijkt een directe relatie tussen gezondheid, zorggebruik en laaggeletterdheid. Laaggeletterden voelen zich vaak ongezonder en maken meer gebruik van zorgvoorzieningen. Ze zijn ook ongezonder blijkt uit het onderzoek. Een laaggeletterde man heeft tot zes keer meer kans op een hartaanval dan een geletterde man. Hetzelfde onderzoek toont aan dat laaggeletterdheid Nederland jaarlijks ruim een half miljard euro kost.

Na de plenaire opening van Prinses Laurentien staan er nog tal van internationale en nationale lezingen over arbeid en gezondheid op het programma.


Noot voor de redacties (