Staatssecretaris Bijleveld sluit actieprogramma Burgerbrieven af

Persuitnodiging

Staatssecretaris Bijleveld sluit actieprogramma Burgerbrieven af

Laatste uitreiking Beste antwoord op burgerbrief

Staatssecretaris Bijleveld sluit donderdag 13 maart het interdepartementaal actieprogramma Burgerbrieven feestelijk af. Zij presenteert de slotuitgave van het actieprogramma met daarin alles wat is gedaan en wat dat heeft opgeleverd.

Tijdens deze bijeenkomst wordt ook - voor de laatstee keer- de prijswinnaar 'Beste antwoord op burgerbrief' bekendgemaakt.

Het actieplan burgerbrieven, gericht op departementen, had tot doel de behandeling van brieven en e-mails van burgers substantieel te verbeteren. Burgers moeten goed en tijdig antwoord krijgen. In de vier jaar dat het actieprogramma bestond, zijn om dit doel te bereiken verschillende middelen ontwikkeld en ingezet. De menukaart bezwaarschriften bijvoorbeeld, waar organsiaties uit verschillende 'recepten' kunnen kiezen om hun bezwaarschriftafhandeling intern te verbeteren. Of de cursus 'Helder antwoord op burgerbrieven', die overigens ook nadat het actieprogramma is gestopt, gewoon nog kan worden gevolgd.

Het actieprogramma was een reactie op een onderzoek van de Nationale ombudsman naar de behandeling van brieven en e-mails. De conclusie was dat de burger te vaak te lang moest wachten op antwoord. Ook hoorde hij niet altijd tussentijds wat er met zijn brief of mail gebeurde.

Inmiddels heeft de Nationale ombudsman een aanzienlijke verbetering vastgesteld. Momenteel onderzoekt de Nationale ombudsman opnieuw de behandeling van burgerbrieven. De resultaten van dit onderzoek worden in het najaar bekendgemaakt. De substituut Nationale ombudsman is aanwezig bij de slotbijeenkomst en prijsuitreiking en geeft een vooruitblik op het onderzoek.

Wanneer:

Donderdag 13 maart

Programma:

15.00 uur Woord van welkom

15.10 uur Presentatie slotuitgave Burgerbrieven door staatssecretaris Bijleveld

15.25 uur Vooruitblik door de substituut Nationale Ombudsman Van Dooren

15.35 uur Prijsuitreiking Beste antwoord op burgerbrief

16.00 uur Informele afsluiting (borrel)

Waar:

Museum voor Communicatie, Zeestraat 80/82

Noot voor redacties (