Gemeente Delfzijl

Persberichten 12 maart

12-3-2008 - Hier vindt u de persberichten van 12 maart 2008.

Gemeente Delfzijl deelt 'gruiten' uit op scholen

Wethouder Thea van der Veen geeft donderdag 13 maart om 10.00 uur op het schoolplein van basisschool De Viking Noorman het startsein voor het project 'Schoolgruiten'. Zij start het project met het uitdelen van een stuk groente of fruit aan één van de kinderen. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met de GGD en de landelijke organisatie Schoolgruiten.

Acht weken lang delen leerkrachten van ongeveer dertien scholen elke dinsdagochtend 'gruiten' (groenten en fruit) uit in de klas. Behalve de 'gruiten' krijgen de scholen ook folders, posters en lesmateriaal over gezonde voeding. Aan de ouders van de kinderen wordt gevraagd om op iedere donderdagochtend groenten of fruit mee te geven voor de ochtendpauze.

Het project 'Schoolgruiten' komt voort uit de nieuwe nota Gezondheidsbeleid 2008-2011. De nota is op 20 december 2007 op hoofdlijnen vastgesteld door de gemeenteraad. Het gemeentebestuur wil de komende periode extra inzetten op het bevorderen een gezondere levenstijl van burgers. Extra prioriteit wordt gegeven aan roken, alcoholgebruik en overgewicht.