Datum: 13 maart 2008

Leiden Man schopt ruit in De politie heeft woensdag 12 maart rond 23.10 uur aan de Breestraat een 35 jarige man uit Leiden aangehouden voor het vernielen van een ruit van een restaurant. Dit ruit schopte hij in. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en is ingesloten. Vandaag maakt de politie proces-verbaal tegen hem op.

Leiden Politie ontdekt gestolen fiets De politie denkt woensdag 12 maart rond 20.55 uur aan de Aaltje Noordewierlaan een gestolen fiets te hebben gevonden. Agenten zagen daar drie jongens bij drie fietsen waarvan het slot van één fiets opengebroken was. Een 17 jarige jongen uit Leiden gaf aan de fiets enkele weken geleden op het Stationsplein voor 30 euro van een junk te hebben gekocht. De Leidenaar werd dan ook aangehouden voor heling en tegen hem is daarvoor proces-verbaal opgemaakt. De fiets is in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de rechtmatige eigenaar van deze blauwe Giant herenfiets.

Leiden Bedreiging na ruzie om vet op straat Op een pleintje achter de Stationsweg is woensdag 12 maart een ruzie om vet op straat uitgelopen op een bedreiging van een bewoner daar. De bewoner ontdekte rond 16.30 uur dat er vet op het pleintje lag dat gevaar opleverde voor de gebruikers van het pleintje. Een 33 jarige man uit Leiden sprak hij er op aan. Dat ontaarde in een flinke woordenwisseling. Ook reed de Leidenaar er met zijn auto meerder keren doorheen, reed tegen een daar gestalde fiets en bedreigde de bewoner met messen. De politie heeft de Leidenaar aangehouden. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Roelofarendsveen Onder invloed rijder moet nog zitten Een 40 jarige automobilist uit Leiden is donderdag 13 maart rond 01.50 uur op de Rijksweg A4 aangehouden voor het rijden onder invloed. Zijn ademanalyse kwam uit op 395 ug/l. Boven de invorderingsgrond voor het rijbewijs dat voor een beginnend bestuurder als hij, ligt bij 350 ug/l. De Leidenaar had ook nog een boete van 103 euro open staan van een eerdere veroordeling. Omdat hij niet kon betalen koos hij ervoor om twee dagen te gaan zitten. De politie maakt verder proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Waddinxveen Inbraak bij tankstation Donderdag 13 maart is ingebroken bij een tankstation aan de Juliana van Stolberglaan. De alarmcentrale kreeg rond 04.00 uur het inbraakalarm. Het glas uit het kozijn werd verwijderd waarna men naar binnen is geklommen. Uit de winkel werden sigaretten gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

------------------------------------------ einde berichten -----------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --