Gemeente Boxtel

Gedeeltelijke goedkeuring bestemmingsplan Centrum Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken ingevolge artikel 28, lid 6, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bij besluit van 26 februari 2008, nummer 1317793, gedeeltelijk goedkeuring heeft verleend aan het bestemmingsplan Centrum Boxtel. Dit plan is door de gemeenteraad op 28 juli 2007 vastgesteld.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Daarbij hebben Gedeputeerde Staten goedkeuring onthouden aan de volgende onderdelen van het bestemmingsplan: * Artikel 32a.1.: de wijzigingsbevoegdheid voor het gebied waarin de vijver en de boomgaard gelegen zijn nabij het gemeentehuis. Dit vanwege het ontbreken van voldoende motivatie voor bebouwing in dit gebied. * De bestemming van het complex Bocstelstede door het ontbreken van een gedifferentieerde bouwhoogte. * De bestemming "erf behorende bij Wonen" aan de achterzijde van het Cello-terrein aan de Molenstraat door strijdigheid met een eerder gemaakte afspraak over de inrichting als natuurgebied. * De bestemming "Natuur" voor het gebied gelegen aan de Konijnshoolsedreef achter het Jacob Roelands-lyceum door het te veel verkleinen van het bouwblok op het schoolterrein.

Inzage Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van 14 maart 2008 gedurende 6 weken, dus tot en met 24 april 2008, voor iedereen ter inzage in de leeskamer van het gemeentehuis van Boxtel, ingang Markt, en in de leeszaal van de bibliotheek aan de Burgakker.

Beroep Tot en met 24 april 2008 kan beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA 's-Gravenhage, door iedereen, die: * zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten heeft gewend; * kan aantonen, dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten te wenden; * bezwaren heeft tegen het onthouden van goedkeuring aan de hierboven genoemde gedeelten van het bestemmingsplan.

Volgens artikel 28, lid 7, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het besluit van Gedeputeerde Staten in werking daags na afloop van de hiervoor aangegeven beroepstermijn. Als echter iemand binnen deze termijn een verzoek om een voorlopige voorziening heeft ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat de Voorzitter op dit verzoek heeft beslist.

Openingstijden gemeentehuis Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00 tot 12.30 uur. Wie niet in de gelegenheid is om tijdens de openingsuren het besluit en het bestemmingsplan in te zien, kan hiervoor telefonisch een afspraak maken met de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0411) 655307.

13-03-2008
---